Last news in Fakti

14 Юли, 2012 17:15 11 141 2

Арестуваха милиардер заподозрян в убийството на съпругата си

  • ева раузинг-
  • раузинг
Арестуваха милиардер заподозрян в убийството на съпругата си - 1
Ханс и Ева Раузинг

Милиардерът Ханс Кристиан Раузинг, наследник на империята Tetra Pak, е бил арестуван по подозрение в убийството на своята съпруга Ева, съобщиха британските издания.

Според британската полиция обаче, физическото му състояние не позволява той да бъде разпитан.

Както съобщихме преди дни, тялото на Ева Раузинг беше намерено в семейна къща в един от най-скъпите квартали на Лондон - "Белгрейвия".

Ева, която е дъщеря на един от директорите на Pepsi Co, се запознала с Ханс през 80-те години на миналия век в клиника за лечение на наркомани в САЩ. По-късно се женят, местят се в Лондон и имат четири деца.

И двамата са известни с щедрите дарения за благотворителни каузи и организации. Ханс Раузинг дори е наречен от принц Чарлз като "много специален филантроп".

През 2010 г. "Форбс" класира Ханс Раузинг старши на 64-та позиция сред най-богатите хора в света, със състояние около 10 млрд. долара

Тетра Пак (Tetra Pak) е шведска компания, основана през 1951 в Лунд от Рубен Раузинг и Ерик Валенберг. Първият продукт на Тетра Пак е революционна картонена кутия, използвана за съхранение и транспортиране на мляко. Раузинг работи върху нея от 1943 и към 1950 е усъвършенствал техниката за правене на кутиите напълно херметични, използвайки система от картон, покрит с пластмасов филм. Тези първоначални кутии имат тетраедрична форма, откъдето идва и името на фирмата. През 1963 Тетра Пак започва да произвежда Tetra Brick, правоъгълна кутия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1986

    0 0 Отговор
    аьаьа к'ъв е тоя гризач,познавам много хора,които искат да убият жените си,както и тъщите си :Д:Д:Д
  • 2 Грую

    0 0 Отговор
    И какъв е бил мотивът - да не дели с друг. Не е много разумно при толкова много пари едва ли би му понижило стандарта.