Отидете към основна версия

2 315 11

Размяната с Русия трябва да е справедлива

  • украйна-
  • размяна-
  • олег сенцов

Олег Сенцов настоява за нови условия

Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна не трябва да лишава от справедливост своите герои, които бяха задържани от Русия. Това заяви украинският режисьор Олег Сенцов, цитиран от Укринформ.

Според него много невинни украинци са били задържани в руските затвори. Самият той беше задържан за 5 години, преди да се върне в Украйна като част от размяна между двете страни.

Той е несъгласен с връщането на хора, участвали в атаките срещу протестиращите на Майдана. Според него размените на затворници трябва да отговарят на украинските разбирания.
„Страната трябва да върне своите герои, но не и като пренебрегва техните ценности. Виновните за атаките на Майдана не получиха присъди. Тези условия за размяна не са справедливи. Ние търсим справедливост и за това ще успеем“, заяви Сенцов.

Той заяви, че се радва за връщането на украинци в тяхната родина.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Лъч надежда за траен мир в Украйна

    Приключи размяната на затворници между украинското правителство и проруските сепаратисти в Източна Украйна. Агенция ТАСС съобщава за 200 души, като ...
    30.12.2019
    2 523
    11
  • Зеленски против стена с Донбас

    Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че не иска да се стигне до вариант за изграждане на стена по границата с Донбас, съобщи RT. Твърде ...
    13.12.2019
    3 412
    9
Новини по държави: