Отидете към основна версия

2 313 3

Бомбен терор по пощата

  • бомба-
  • поща

Пет фирми в Нидерландия получиха писма с взривни вещества в тях

Снимка: Shutterstock

Пет нидерландски компании в Амстердам, Ротердам и Утрехт са получили писма с бомби през последната седмица. Нито едно от взривните устройства не е избухнало, съобщават местни медии, позовавайки се на холандската полиция.

Пакетите са били изпратени до бензиностанция и хотел в Амстердам, до търговец на автомобили и бензиностанция в Ротердам, както и до агенция за недвижими имоти в Утрехт.

Върху подозрителните писма било поставено логото на дружество за събиране на дългове. Неизбухналите експлозиви са могли да доведат до тежки телесни повреди, се казва в изявление на полицията.

Служителите на реда все още не са съобщили за задържани заподозрени и изключиха всякаква пряка връзка между дружеството и изпратените колети.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Откриха бомба в автобус на Балканите

    Полицията временно затвори контролно-пропускателния пункт “Обриже“ на хърватско-словенската граница - заради сигнал за бомба, предава скоп ...
    27.12.2019
    4 742
    13
  • Хаос в Торино заради бомба от ВСВ

    Повече от 10 000 души са били евакуирани от историческия център на Торино, съобщи ANSA. Това е станало заради бомба от Втората световна война. Тя е ...
    01.12.2019
    2 193
    4
Новини по държави: