Отидете към основна версия

38 048 93

Иран с предупреждение за Гърция

  • гърция-
  • иран-
  • сащ

Гръцкото правителство заяви подкрепа за САЩ

Снимка: БГНЕС/EPA

Ако Гърция позволи на САЩ да използват нейни бази при агресия срещу иранската страна, това ще бъде считано за враждебен акт. Това обявиха от иранското външно министерство, съобщи Катимерини.

Според статията гръцкото правителство вече се е съгласило да предостави подкрепа на САЩ. Това обаче няма да стане чрез военни кораби.

В същото време американските военни имат засилено присъствие в базата Суда край Крит. Ирански представители са изпратили писмо до гръцкия вестник, в което заявяват, че ще разглеждат като враждебно предоставянето на бази на американски военни при агресивни действия, от която и да е страна.

Оттам обясняват, че имат исторически добри отношения с Гърция и че се надяват на добро отношение.

През миналата седмица гръцкият премиер Кириакос Мицотакис беше на посещение в САЩ, където обяви подкрепата на своята страна.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 59 гласа.

Свързани новини

  • ЕК препоръча: Не летете над Иран!

    Европейската комисия препоръча да се избягват всякакви граждански полети през въздушното пространство на Иран. Говорителят на институцията Стефан д ...
    13.01.2020
    2 068
    17
  • Гърция ще бъде най-верният съюзник на САЩ

    Отношенията между САЩ и Гърция никога не са били по-добри. Това заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, цитиран от Катимерини. Гръцкият премиер ...
    09.01.2020
    4 328
    34