Отидете към основна версия

1 768 2

Обезвредиха 250-килограмова бомба в центъра на Берлин

  • бомба-
  • германия-
  • втората световна война

В Германия строителни работници многократно се натъкват на авиобомби от Втората световна война. Това се случи и във вторник сутринта в центъра на Берлин, предаде Der Tagesspiegel.

250-килограмовата въздушна бомба е била намерена по време на строителни дейности в близост до сградата на сената на Берлин, която се намира зад прочутото Червено кметство. Зоната за евакуация е включвала части от Александърплац, включително и телевизионната кула. Приблизително 1900 души е трябвало да напуснат жилищата си, сред които 80 деца и 400 пенсионери.

Според полицията вътрешният кръг на евакуация е имал радиус от 300 метра около обекта. Във външния кръг с радиус от 500 метра пък жителите са били посъветвани да не напускат апартаментите си и да държат прозорците затворени. Движението на градския транспорт в района, както и това по река Шпрее са били спрени. Автобусите са били отклонени, а трамваите не са стигали до гарата на Александърплац.

За щастие бомбата е била обезвредена малко след полунощ от полицейски експерти. Това е съобщила местната полиция в Туитър. Малко след това евакуацията на района е била отменена и живущите са могли да се върнат по домовете си. 250-килограмовата бомба, която според първоначална информация е била германска авиобомба с механичен руски детонатор, е щяла да бъде транспортирана по-късно.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: