Отидете към основна версия

1 436 0

Трима загинаха при самолетна катастрофа в Австралия

  • австралия-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • пожар

Разбилият се спасителен самолет е бил на САЩ

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американски самолет за гасене на пожари се разби в планинска местност в австралийския щат Нов Южен Уелс. Всичките трима членове на екипажа – американски граждани, са загинали. Връзката със самолета С-130 Херкулес, който участвал в гасенето на горските пожари в района, била изгубена малко след 14.00 часа местно време.

„Самолетът силно се е ударил в земята, след което на мястото на падане е видяно огромно огнено кълбо“, съобщи Шейн Фитцсимънс от регионалната пожарна служба. По информация на очевидци самолетът се е възпламенил във въздуха, което е и най-вероятната причина за падането му.

Самолетът е изчезнал от радарите в четвъртък, малко след като е достигнал мястото, на което е трябвало да изхвърли водата. Отломки от машината са били намерени в зона с активен пожар. Към мястото на инцидента са изпратени пет линейки и два спасителни хеликоптера.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Бури потушиха пожари в Австралия

    По-голямата част от пожарите в източната част на Австралия бяха потушени от бурите, които се разразиха вчера, съобщиха властите, цитирани от AFP. П ...
    18.01.2020
    3 489
    12
  • Австралия губи милиарди заради пожарите

    Австралия ще изгуби милиарди долари постъпления от туризъм, след като чуждестранни граждани отказват пътувания до страната заради пожарите, предаде AF ...
    17.01.2020
    1 718
    20
Новини по държави: