Last news in Fakti

23 Януари, 2020 10:10 1 364 0

Трима загинаха при самолетна катастрофа в Австралия

  • австралия-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • пожар

Разбилият се спасителен самолет е бил на САЩ

Трима загинаха при самолетна катастрофа в Австралия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американски самолет за гасене на пожари се разби в планинска местност в австралийския щат Нов Южен Уелс. Всичките трима членове на екипажа – американски граждани, са загинали. Връзката със самолета С-130 Херкулес, който участвал в гасенето на горските пожари в района, била изгубена малко след 14.00 часа местно време.

„Самолетът силно се е ударил в земята, след което на мястото на падане е видяно огромно огнено кълбо“, съобщи Шейн Фитцсимънс от регионалната пожарна служба. По информация на очевидци самолетът се е възпламенил във въздуха, което е и най-вероятната причина за падането му.

Самолетът е изчезнал от радарите в четвъртък, малко след като е достигнал мястото, на което е трябвало да изхвърли водата. Отломки от машината са били намерени в зона с активен пожар. Към мястото на инцидента са изпратени пет линейки и два спасителни хеликоптера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: