Отидете към основна версия

8 802 85

Масово напускане на евреи от тази държава

  • холокост-
  • германия-
  • евреи-
  • напускане-
  • хайко маас
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Антисемитизмът трябва да бъде ограничен. В противен случай може да станем свидетели на масово напускане на евреи от Германия. „Всеки втори евреин е обмислял да напусне страната. Антисемитските обиди и нападения вече са ежедневие във ФРГ”, каза в интервю за списание Spiegel германският министър на външните работи Хайко Маас.

За Германия борбата с антисемитизма ще бъде приоритет по време на европейското председателството на страната, което ще започне през юли 2020 г.

„Еврейската общност и еврейските сгради и обекти трябва да бъдат защитавани по-добре навсякъде в Европа", каза Маас в навечерието на 75-годишнината от освобождаването на нацисткия концентрационен лагер Аушвиц. За тази цел Германия ще отпусне през 2020 г. 500 000 EUR на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

На 27 януари оцелели от Холокоста ще се съберат на мястото на бившия концлагер в Аушвиц, за да отбележат 75 години от освобождаването му от съветските войски. По време на нацистка Германия в този лагер на смъртта са избити над 1.1 милиона души, основно евреи.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 11 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: