Отидете към основна версия

1 831 12

Deutsche Bank отчете загуба от 5,7 милиарда евро

  • deutsche bank-
  • загуба

През 2019-а Deutsche Bank влезе още повече на червено, отколкото се страхуваше. Теглейки чертата, финансовата институция е отчела нетна загуба от 5,7 милиарда евро. Групата приписва резултата на цялостното преструктуриране, което извършва в момента. Това съобщи днес Die Welt.


С тези резултати Deutsche Bank отчита загуба за пета поредна година. Кредитната институция взе решение за преустройство миналото лято, за да стане по-печеливша и по-ориентирана към клиентите. Това обаче струва на Deutsche Bank много пари.


Въпреки това, от компанията успокоиха, че преструктурирането напредва по план, като до края на 2019-а са обработени 70 процента от очакваните разходи, свързани с процеса.


"Новата ни стратегия работи. Радикалната промяна дори върви по-добре от планираното в някои области", пише шефът на Deutsche Bank Кристиан Зевинг в писмо до служителите на банката, публикувано в четвъртък.


Компанията е „уверена“, че ще успее да извърши обновяването с наличните си средства и ще може да расте отново.


„Вече не искаме само да защитаваме своят пазарен дял, а да го увеличим. Ще е необходимо много работа преди завършването на трансформацията. Обаче, ако продължим да вървим напред толкова последователно, дисциплинирано и всеотдайно, колкото през последните шест месеца, тогава съм оптимистичен както за 2020-а, така и за следващите години", обяснява Зевинг в писмото си.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини