Отидете към основна версия

2 600 8

Израел може да нанесе удар по Иран до седмици

  • израел-
  • удар-
  • иран

Израел може да нанесе удар по Иран до няколко месеца, а може би дори седмици, за да осуети предполагаемите му опити да създаде ядрени оръжия, предупреди бившият шеф на военното разузнаване на Израел. Генерал-майорът от запаса Ахарон Зееви Фаркаш призна обаче в интервю за израелската телевизия Канал 2, че не знае със сигурност дали ще има такава атака и обясни, че тя ще бъде последното средство. Според Фаркаш сега не е правилният момент за нападение, но военната опция не трябва да бъде изключвана, съобщи БНР.
Иранците трябва да разберат, че ако не се откажат от усилията си да станат ядрена сила, ще трябва да понесат удар, най-вече по военните си обекти, каза бившият шеф на разузнаването.
Бившият началник на Мосад Афраем Халеви също предупреди Иран да не омаловажава изявленията на Израел за вероятен удар по иранските ядрени съоръжения. Следващите 12 седмици ще са от голямо значение за решението на Израел дали да нанесе удар, каза Халеви. Този срок съвпада с подготовката за президентските избори в Съединените щати.
В същото време иранският заместник-външен министър Хосейн Абдолахиян заяви, че Израел не е в състояние да нанесе военен удар по Иран, защото "знае, че това ще има големи последствия за еврейската държава".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини