Last news in Fakti

4 Август, 2012 15:44 2 591 8

Израел може да нанесе удар по Иран до седмици

  • израел-
  • удар-
  • иран

Израел може да нанесе удар по Иран до няколко месеца, а може би дори седмици, за да осуети предполагаемите му опити да създаде ядрени оръжия, предупреди бившият шеф на военното разузнаване на Израел. Генерал-майорът от запаса Ахарон Зееви Фаркаш призна обаче в интервю за израелската телевизия Канал 2, че не знае със сигурност дали ще има такава атака и обясни, че тя ще бъде последното средство. Според Фаркаш сега не е правилният момент за нападение, но военната опция не трябва да бъде изключвана, съобщи БНР.
Иранците трябва да разберат, че ако не се откажат от усилията си да станат ядрена сила, ще трябва да понесат удар, най-вече по военните си обекти, каза бившият шеф на разузнаването.
Бившият началник на Мосад Афраем Халеви също предупреди Иран да не омаловажава изявленията на Израел за вероятен удар по иранските ядрени съоръжения. Следващите 12 седмици ще са от голямо значение за решението на Израел дали да нанесе удар, каза Халеви. Този срок съвпада с подготовката за президентските избори в Съединените щати.
В същото време иранският заместник-външен министър Хосейн Абдолахиян заяви, че Израел не е в състояние да нанесе военен удар по Иран, защото "знае, че това ще има големи последствия за еврейската държава".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    3 0 Отговор
    да не стане на 21.12.2012 израйл да бъде минало?
  • 2 Явор Кръстев

    3 0 Отговор
    Ма много нагли тез евреи. Имам много близки приятели с двойно гражданство (Българско + Израелско) но това не променя мнението ми че израелското правителство е най наглата и безскрупулна терористична организация която светът е познавал.
  • 3 кик

    0 1 Отговор
    бургаския терористи4ен удар е дело на израйл като цели ние също да бъдем унищожени в евентуална война и да се нанесат на територията ни еврейте а останалите българи тук техни ратай...има нещо мътно не е слу4айно това в бургас целенасо4ено е и е свързано с претенци в близко бъдеще за територията ни под предтекст ето тук има терористи
  • 4 Петър Белоречки

    1 0 Отговор
    Значи Израел е нагъл че е решил да изпреварващо да ги удари, а Иран не е нагъл дето под носа на ООН прави опити да се снабди с ядрено оръжие...В Израел не са на власт равините, но в Иран от десетилетия на власт са аятоласите. А крайния религиозен фанатик от пръв опит познайте къде ще използва ядреното оръжие и то съвсем нахално и дръзко....

    Коментиран от #5

  • 5 до Петър

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Петър Белоречки":

    Петре, къде и кой намери под носа на ООН опити за снабдяване с ядрено оръжие? Или и аз мога да твърдя, че те сърби и правиш опити някой да те почеше?
  • 6 муспи

    1 1 Отговор
    Петре, ти си неопитен глашатай на синедриона. Иран правел опит под носа на ОН да се сдобие с атомно оръжие, а изсраел как се е сдобил, по какви права? А да казваш че в изсраел не командват рабите както в Иран аятолите е демонстрация на еврейски кретенизъм.
  • 7 Стар Българин

    1 0 Отговор
    Ще ви кажа само едно: М..ната ви на войните, никой разумен човек не ги желае!!!
  • 8 anonimen 1

    1 0 Отговор
    каде ви е Хитлер да ви покаже сега израелци аааая!!!!!