Отидете към основна версия

3 203 33

Путин определи правомощията на Медведев

  • русия-
  • владимир путин-
  • дмитрий медведев-
  • кремъл

Дмитрий Анатолиевич ще участва в разработването и осъществяването на външната политика

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заместник-председателят на Съвета за сигурност ще участва в разработването и осъществяването на външната политика, както и ще наблюдава изпълнението на решенията на президента в интерес на гарантирането на националната сигурност.

Държавният глава Владимир Путин подписа указ, определящ по-специално функциите на заместник-председателя на Съвета за сигурност. Тази позиция се заема от Дмитрий Медведев. „Российская газета“ припомня, че председател на Съвета за сигурност е президентът.

Указът "За някои въпроси на Съвета за сигурност на Руската федерация" одобри Правилника на Съвета за сигурност на Руската федерация. Подробно са описани функциите и задачите на тази структура, нейният състав, процедурата за провеждане на заседания и т.н.

По-специално са одобрени функциите на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация, а също така е посочено, че той се е назначава и освобождава от президента и се отчита директно пред него.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност координира дейностите по решаването на задачите, възложени на Съвета за сигурност на Руската федерация, организира взаимодействието с федералните и регионалните власти, местни правителства, организации, обществени асоциации, чуждестранни власти и международни организации, а също така представлява и Съвета за сигурност във взаимоотношенията с тях. Той също така излиза с разяснения на решенията, приети от Съвета за сигурност на Руската федерация.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност информира президента по въпросите на националната сигурност, координира годишния доклад за състоянието на националната сигурност и мерките за нейното укрепване и проекти за статута и състава на Съвета за сигурност, представени на президента. В съответствие с инструкциите и поръченията на държавния глава, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация ще участва в подготовката на държавни целеви програми в областта на осигуряване на националната сигурност.

Медведев също ще участва в разработването и осъществяването на външната политика на страната, ще участва във формирането на държавната кадрова политика и политиката на държавната администрация в интерес на осигуряването на националната сигурност, а също така ще поеме контрола върху изпълнението на президентските инструкции в интерес на осигуряването на националната сигурност.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания