Last news in Fakti

6 Март, 2020 20:50 5 861 48

Путин: Няма да удължавам оставането си на власт

  • русия-
  • владимир путин-
  • кремъл

Световните агенции обаче отбелязват, че той е запазил мълчание за бъдещите си планове

Путин: Няма да удължавам оставането си на власт - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин каза, че не иска премахване на ограниченията върху броя на мандатите или да прибягва да други начини за удължаване на управлението си, предаде АР.

Агенцията отбелязва, че той обаче е запазил мълчание за бъдещите си планове.

Путин предложи поредица от конституционни поправки, които според неговите критици са част от усилията му да остане начело на властта след изтичането на сегашния му 6-годишен президентски мандат през 2024 г. Очаква се контролираният от Кремъл парламент да одобри промените идната седмица, след което те ще бъдат подложени на окончателно одобрение с всенароден референдум на 22 април.

Политически експерти и опоненти на Путин твърдят, че той може да използва промените, за да премахне ограниченията на броя на мандатите за един човек на президентския пост и да остане държавен глава; да се прехвърли на премиерския пост със засилени пълномощия; или да продължи да държи юздите като ръководител на предложения нов орган Държавен съвет.

Путин обаче отхвърли всички тези варианти на среща с представители на обществеността в областния град Иваново, северно от Москва. Зададени му бяха въпроси защо се ограничават сроковете за пребиваване на най-високия държавен пост в Русия и какви са неговите планове след изтичането на сегашния му президентски мандат.

"Работата не е в това, че съм уморен или искам вече да се оттегля настрана. Работата изобщо не е в това. Всеки човек, оказал се в моето положение, би възприемал това не просто като работа, а като съдба. Такова е и моето отношение по въпроса", каза още руският президент.

Той обаче свенливо призна, че е "безкрайно благодарен на хората" за това, че го подкрепят и му вярват, и че "без тази подкрепа би било изобщо невъзможно да се работи на такъв пост".

Путин се обяви срещу едно от предложенията, направени по време подготовката на промените в конституцията - да бъде отпадне ограничението върху броя на президентските мандати.

"От какво се опасявам? Защо не искам да се отменят сроковете? За себе си не се боя, аз няма да откача, но проблемът не засяга мене", отбеляза той. А после обясни, че поправки в конституцията се правят "даже не за пет-десет години, а минимум за 30, за 50".

Путин: Няма да удължавам оставането си на власт

"Затова смятам, че това е необходимо за бъдещето. . . Сега наистина може би по-важна е стабилността, спокойното развитие на страната. Но след това, когато тя набере повече увереност в себе си, повече ресурси. . . именно тогава несъмнено ще бъде необходимо да се гарантира" смяната на хората на висшите ръководни постове, подчерта стопанинът на Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    17 7 Отговор
    Стилът на Сивия Кардинал...
  • 2 така така

    58 28 Отговор
    Путин направи Русия отново велика!!!

    Коментиран от #27, #48

  • 3 Слава на Русия

    46 38 Отговор
    Слава на Русия, България е с теб Г-н Путин,велик президент Владимир Путин!!!
    Да живее вечно българско руското славянско братство

    Коментиран от #28, #30

  • 4 Вова

    61 26 Отговор
    Факт е, че Путин колкото и да е критикувана личност, няма равностоен лидер по света...

    Коментиран от #23, #41, #46

  • 5 вярва ли му някои

    21 35 Отговор
    Русия свали цената на газа по принуда, а не заради 3 март
    Определение като ”символичен подарък” не може да се използва в случая с поевтиняването на руския газ. Това заяви пред ”Евроком” енергийният експерт и бивш изпълнителен директор на ”Булгаргаз” Васил Филипов. Никой не знаеше, че плащаме толкова скъп газ, тази информация е конфиденциална, твърди още енергийният експерт.
    Турският поток и гръцкият интерконектор нямат общо с решението за намаляване цената на руския газ у нас, категоричен е Филипов.
    Не съм много оптимист за реализирането на Турски поток. Предвид факта, че Турция не стои като нас да чака да ѝ подават, Турски поток може да се окаже и излишен. Затова Русия бърза да продава газа си, смята той.
    ЕК е готова да наложи сериозни санкции за милиарди на Газпром заради цени, взети от страни като нас. Това е единствената причина за решението за цената, коментира още Васил Филипов.

    Коментиран от #8, #13, #39

  • 6 Behemoth

    51 19 Отговор
    Ми голям политик е ...нагледно показва как една страна с ограничен потенциал се превръща в свръх сила когато се ръководи с талант....и има защо руснаците да се притесняват от смяна на върха......един нов Елцин или Горбачов отново ще ги прати във втория ешелон...

    Коментиран от #21

  • 7 Йегер

    25 5 Отговор
    В България упралява мюфтийството от 30г!
  • 8 Скитник

    11 6 Отговор

    До коментар #5 от "вярва ли му някои":

    Много Правилно - на Тия твой драсканици тука наистина въобще -ВЯРВАЛИ ИМ НЯКОЙ?
  • 9 ДЖУДЖЕ

    14 26 Отговор
    пед ераст джудже. Пуда мадре каброн!
  • 10 Ами да

    27 14 Отговор
    В Америка, като има демократи президенти, който се избират та кво от тва. Един дол дренки са с над 200 кървави конфликта в целия свят, и от Рейгън насам предизвикаха мюсолманския свят, да отвръща по някакъв начин на първи започналите окупатори. В Европа е същото демокеатични избори и много радетели, за човешкия живот пък тук там още колонии, и свалиха кадафи с помоща на европейски бомбардировки, започнаха да пристигат милиони с лодки на Италианските крайбрежия, пък олеле лоши емигранти.

    Коментиран от #14, #17, #22

  • 11 Зайко Байко многознайко

    14 13 Отговор
    Да и така 21 години се отказва от престола! Народът обича да чува това което желае, действителноста обаче е коренно противоположна!
  • 12 оон

    7 16 Отговор
    Оставка ! Оставка !
  • 13 Бачо Киро

    21 6 Отговор

    До коментар #5 от "вярва ли му някои":

    Русия свали цената заради ЕС, това е така. Но, че никой не е знаел, че плащаме по-скъпо - това са приказки от 1001 нощ. Та преди да квичим по руснаците е добре да погледнем в нашата си кочина ... Нали се сещаш, че цените не са били случайно така. Колкото Златев е все на фалит, толкова не са знаели и за това. КЕВР миндилите нали ти казаха, че няма значение, че пада с 40%, за крайния потребител ще има един хубав надървен хОй. Цената се определяла и от други неща, предполагам визира и комисионните и онея под масата за КЕВР и разни други индивиди по веригата ... Та руснаците може и да искат да си продават газта не двойно, ми петорно, но в края на краищата трябва и някой да я купи, нали така? Е как тогава те виновни, а нашите все невинни и не знаели? Няма такива филми мой човек.
  • 14 Но и

    18 12 Отговор

    До коментар #10 от "Ами да":

    Една Германия една Франция, Англия Испаноя с тези не достатъчно големи територии. Откъде мислиш, че ще са толкова богати? Ако не са крали от чужди държави. Пък сега се бият в гърдите и дебелеят на чужд гръб.
  • 15 ⚡ Хрониките на Евразия

    13 18 Отговор
    Не му е за пръв път да лъже ..
    Всъщност - винаги .
  • 16 ⚡ Хрониките на Евразия

    14 23 Отговор
    Сталин си направи своя Конституция и умря , Брежнев си направи своя Конституция и умря , Андропов си направи своя Конституция и умря , Елцин си направи негова си Конституция и умря , Путин ще си прави негова си Конституция и ......???

    Коментиран от #24, #42

  • 17 Антала

    11 8 Отговор

    До коментар #10 от "Ами да":

    Плюс тяхното малцинство индианците. Ако ние тук посегнем така на нашето малцинство. Веднага ще се направят на много назидателни и загрижени. А те се не видат какви са.

    Коментиран от #19

  • 18 ⚡ Хрониките на Евразия

    5 10 Отговор
    Пълният текст на новата Конституция , която ще се предложи на руските граждани да я одобрят , ще бъде публикувана на 22 април във вестник "Рязанские ведомости"
  • 19 Факти

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Антала":

    Всичко е за пари бе моето момче. Правят се на "назидателни" и "загрижени" за да могат да бомбят и издоят, някой и друг ресурс. Винаги предтекста, за нападение им е такъв.
  • 20 След снощния резил

    1 3 Отговор
    Няма и да те оставят
  • 21 Ами това е добре

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Behemoth":

    Те сега са в третия, да не кажа петия...

    Коментиран от #32

  • 22 Ясно

    4 7 Отговор

    До коментар #10 от "Ами да":

    И все пак Америка си е Америка, а ти се погледни ти къде живееш.
  • 23 Забравяш за Асад и Ким

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Вова":

    Е вярно, Путин е пръв сред равни...
  • 24 случайно минаващ

    9 2 Отговор

    До коментар #16 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Пич,внимавай:от писане на тролски поръчки също се умира.

    Коментиран от #26

  • 25 бай Шиле

    11 1 Отговор
    Иска им се на някои Путин да е като Горбачов и Елцин.Нали?Мно-о-го им се иска.
  • 26 ⚡ Хрониките на Евразия

    6 8 Отговор

    До коментар #24 от "случайно минаващ":

    А българският буклук си мисли , че вожда им е вечен ...
  • 27 Голем смях

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "така така":

    КОГА?
  • 28 Голем смях

    7 11 Отговор

    До коментар #3 от "Слава на Русия":

    Те и за нерушимата и вечна дружба между СССР и НРБ си деряха гърлата ,ама ...нещо не им се получи.Като изключим ,че руснаците са монголо-татари ,а не славяни и че винаги са били врагове на България,то нещо с братството не се получава.Вечна слава на Стамболов и на ген. Колев ,който изкла руската кавалерия в Добруджа.Вечна слава на българските войници,които защитиха Родината и избиха руския агресор и сръбските и румънските им съюзници.
  • 29 ⚡ Хрониките на Евразия

    7 9 Отговор
    Петрола - $47
    Долара - 68 руб
    Еврото - 76 руб

    Путин за Русия е безценен !

    Коментиран от #31

  • 30 Питам русофилите и комунистите атакистит

    14 13 Отговор

    До коментар #3 от "Слава на Русия":

    Първо трябва да получиш българско гражданство отворко, след това да станеш фигура в държавната администрация и тогава може да правиш изявление от името на България! България в НАТО и не може да бъде с Русия! Не е лошо да си завършиш поне основното образование /то ти липсва/, за да знаеш че България е парламентарна република, а не руска колония. България е в НАТО по волята на българският народ и това стана с гласуване в парламента през 2004 година, като 226 бяха за, 4 против и нито един въздържал се, след което последва моментален указ и хвалебствени послания за избора на парламента от президента Георги Първанов - БСП. В историята няма ако и пред свършен факт ще мълчите /ще си затваряте човките/. В историята няма ако и да си отишъл тогава през 2004 година пред парламента да им заявиш, че ти некравяря не си сългласен с краварите в парламента и ти некраваря си директора, който ще решава къде да бъде България, а не българският парламент. Като не ти харесва България да е парламентарна република и като искаш пряка демокрация като в Швейцария, двата куфара и на бегом към терминал 2, но не към Швейцария, защото комунистите там ги бият лошо, а към руските татарски степи да си основеш ''рефрендумска република''.Тука мълчиш /затваряш си човката/ и изпълняваш заповеди... до второ нареждане. Ясно ли ти е??

    Коментиран от #43

  • 31 Голем смях

    8 16 Отговор

    До коментар #29 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Дай Боже да се задържи по-дълго,че каквото е направил за Русия и най-големия и враг не може да направи.Баталяса я от всякъде.Направи руските орки като африканско племе .Икономиката и като тази на ..маленкая Голандия.Пенсии по 100 долара и зарплати по 200 .Путин е мехлем за Запада.Не случайно Елцин го назначи за президент.Путин е една кукла на конци.Спре ли да танцува отива в мавзолея.
  • 32 Behemoth

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ами това е добре":

    Вярваш ли си?
  • 33 илия

    3 3 Отговор
    ВЕЛИК
  • 34 Borislav Popov

    5 6 Отговор
    Най Великият,дано още дълго време управляв РФ и да стресира сънищата на американопитеците

    Коментиран от #35

  • 35 Голем смях

    6 8 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    И колко дълго..То и сега се изпуска на бюрото .И не само по малка нужда.А и не само на бюрото,ами и пред хората.Пред Ердоган направо се насрал.
  • 36 Баба Ванга

    7 1 Отговор
    Тъжен ще е краят
  • 37 Руснак

    0 6 Отговор
    Да живее (Да здравствует)другаря (товарищ) Вл. Вл. Путин! Пусть всегда будет ОН!
  • 38 Смях

    6 3 Отговор
    Само ушанка може да измисли дивотии от рода на: Ленин живя, Ленин живее, Ленин ще живее!
  • 39 Факт

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "вярва ли му някои":

    С принуда или не плащаме и американския стана много скъп!
  • 40 Баба Ванга

    2 3 Отговор
    Бая народ изтрепа Повечето жени и деца
  • 41 Румяна Костова

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Вова":

    Истинските стойностни личността в историята винаги са критикувани. Путин е изиграл вече ролята си за спасяването на Русия (знаем как англосаксонците при Елцин я бяха от писали като регионална държава, без никаква роля в световните процеси.)И след 2024 в Русия трябва да дойде нов човек, който ще има други задачи и мисия.
  • 42 Румяна Костова

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Хроникьор, не е зле да си освежиш паметта в Уикипедия относно колко пъти е променяна руската конституция. А можеш и да продължиш да си измисляш, с надеждата, че всички тук са фантазьори като теб. Андропов в твоя списък е фейк. Има ленинска, Сталинска, Брежневска, Елцинска конституция. И, да всички те са мъртви(човешките същества умират), но не на другия ден след като е приет Върховния Закон.
  • 43 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Питам русофилите и комунистите атакистит":

    Пич, как не те мързи да разтягаш толкова дълги и безсмислени локуми в стил на Работническо дело от едното време?
  • 44 1944

    3 2 Отговор
    още малко да падне петрола и ще трябва да се крие в бункер на дъното на байкал. рублата се срина с пет процента за ден. мъкаааааа.....

    Коментиран от #45

  • 45 Мария

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "1944":

    Блаженни са вярващите хихи
  • 46 Николенко

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Вова":

    Надявам се знаеш, каква глупост изтресе ? Докато гледате, към Русия, европейски заплата няма да получите .
  • 47 Николенко 🇺🇦

    1 0 Отговор
    Ех Вова, всю страну просрал, еще тут нам сказки рассказьiваеш . Иди на хер Вова .
  • 48 А ТАКА

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "така така":

    Две стинки и половина за рубла!!!Молодец!!! 😂😂😂😂
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания