Отидете към основна версия

4 323 32

Захарова хвърли ръкавица на Навални. После се оттегли

  • русия-
  • алексей навални-
  • мария захарова

Спор между двамата относно руснаците в други страни

Снимка: БГНЕС/EPA

Говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова призова на диспут лидера на опозицията Алексей Навални, съобщи Каспаров.ру.

Поканата дойде след коментар на Захарова, относно твърдения на Навални. Представителят на опозицията критикува говорителя на външното министерство, за неин коментар за останалите в чужбина руски граждани.

В момента има руски граждани, които не могат да се върнат в страната, заради затворените граници. Разглеждат се варианти за тяхното връщане.

Захарова заяви, че пътуването в чужбина е лукс и се предполага, че който пътува, може да си позволи дълъг престой. Тя предизвика Навални на дебат в неговия YouTube канал, за да не се крие зад адвокати в съда.

Опозиционерът почти веднага обяви, че приема поканата и предложи журналиста Алексей Пивоваров за медиатор. В последствие Захарова се е оттеглила, обяснявайки, че не е доволна от формата на разговора и идеята за ограничено време за всяка тема.

Навални обвини говорителя на външното министерство, че с изказванията си позори страната. Той обясни, че за него е странно да се иска диспут без водещ, но и че е готов и за такъв разговор.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Полицаи претърсват офиси на Алексей Навални

    Руската полиция проведе акция в офисите на опозиционера Алексей Навални, съобщи РИА Новости. Публикувано беше видео, на което се вижда как полиция ...
    17.07.2020
    1 861
    15
  • Русия защити Китай

    Опитите на някои западни държави да търсят всякаква отговорност от Китай са напълно неподходящи. Това заяви говорителят на руското външно министерство ...
    23.04.2020
    6 589
    35
  • Призив за бойкот в Русия

    Руският опозиционер Алексей Навални призова привържениците си да бойкотират всенародното гласуване на конституционната реформа, която може да позволи ...
    20.03.2020
    4 147
    66
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания