Last news in Fakti

2 Май, 2020 11:40 4 311 32

Захарова хвърли ръкавица на Навални. После се оттегли

  • русия-
  • алексей навални-
  • мария захарова

Спор между двамата относно руснаците в други страни

Захарова хвърли ръкавица на Навални. После се оттегли - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова призова на диспут лидера на опозицията Алексей Навални, съобщи Каспаров.ру.

Поканата дойде след коментар на Захарова, относно твърдения на Навални. Представителят на опозицията критикува говорителя на външното министерство, за неин коментар за останалите в чужбина руски граждани.

В момента има руски граждани, които не могат да се върнат в страната, заради затворените граници. Разглеждат се варианти за тяхното връщане.

Захарова заяви, че пътуването в чужбина е лукс и се предполага, че който пътува, може да си позволи дълъг престой. Тя предизвика Навални на дебат в неговия YouTube канал, за да не се крие зад адвокати в съда.

Опозиционерът почти веднага обяви, че приема поканата и предложи журналиста Алексей Пивоваров за медиатор. В последствие Захарова се е оттеглила, обяснявайки, че не е доволна от формата на разговора и идеята за ограничено време за всяка тема.

Навални обвини говорителя на външното министерство, че с изказванията си позори страната. Той обясни, че за него е странно да се иска диспут без водещ, но и че е готов и за такъв разговор.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    49 10 Отговор
    Правилно, да си седят в чужбина. Тука затварят София, а прибраха всички роми и пламна цяла България.
  • 2 стоян георгиев

    35 54 Отговор
    захарова в един диспут с навални ще бъде смешна картинка.едно е да говориш тъпотии без коректив съвсем друго е дискусия с умен и информиран опонент.въпросни дискусии не си позволява ни един от путиновата клика.

    Коментиран от #7

  • 3 jo hustan

    23 24 Отговор
    Ми нали за вас нямаше вирус бе, капиталистите лъжели.
  • 4 Фактолог

    38 10 Отговор
    Както и нашите пишмани либерали тук, говореха колко велик е частникът, държавата била крадлива, а пък се га изведнъж същия този частник пръв на опашката за помощи от Държавата. Сега е на памперси, като отмине кризата, пак ще стане велик, а държавата крадлива!
  • 5 Ай стига бе

    36 8 Отговор
    Захарова е абсолютно права:....Бaрceлoнa T1 Wizz Аir Кaцнaл 01:39...Лoндoн Лутън T1 Wizz Аir Кaцнaл 02:3....Лoндoн Лутън T1 Wizz Аir Oчaквaн 12:46...Лoндoн Хийтрoу T2 Bulgаriа Аir Oчaквaн 13:36...Aмcтeрдaм/Пaриж Шaрл дe Г T2 Bulgаriа Аir....Мaдрид/Бaрceлoнa T2 Bulgаriа Аir.......Днec имa 3 пoлeтa caмo oт Лoндoн. Oбщo 9 пoлeтa oт чужбинa. Пo oкoлo 100 чoвeкa = 900 души oт cърцeтo нa пaндeмиятa. E, кaк дa пaднe кaрaнтинaтa? Пocтoяннo прииждaт зaрaзeни.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дельо хайдутин

    29 12 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Навални да не е от умните и красивите? ХА ХА ХА!

    Коментиран от #9

  • 8 mediator37

    18 38 Отговор
    Захарова е ниска топка за Навални. С това, че се е съгласил на диспут с нея, само й вдига имиджа. Равностоен диспут е Навални- Путин. Опозиция и власт. Но опозиция да спори с псето на властта … Не подобает человеку псами борится.
  • 9 стоян георгиев

    17 31 Отговор

    До коментар #7 от "Дельо хайдутин":

    умен е .за красив няма кво да коментирам ,но е много смел.да опонираш на путиновата клика в самата русия е доста рисковано начинание.много по-рисково от тва да си пилот във формула едно или воики в сирия!

    Коментиран от #12

  • 10 Абе ле,ке от

    32 3 Отговор
    Неолибералната кохорта в Русия! Защо мурвенски удряш по руското национално чувство за единност? За кой руснаци говорим? За онези- каращи от заплата до заплата,или пенсия,или за " другите" новобогаташи който са руснаци,само по паспорт,и ползват Русия и народа за дойна крава.Кого да прибира? Тези,който зимата искат яхти,слънце,супер лукс, и нощен живот по Малдиви,Майорки,и разни екзотични острови, защото студените Москва,Петербург, са за плебса? Да ръси Държавата ресурс,за да прибере силиоконовата мурва и новобогаташа от 5 хиляди километра? Ма,цата ви нагла,брутална.И там и тук- все едно един Гуй ви е правил.
  • 11 Хауърд Лъвкрафт

    8 23 Отговор
    Директора на пресцентъра на Вътрешното министерството на Русия , искала дебати ..
    Или Навални представлява друга държава , или във външното министерство на Русия е пълен бардак. .
    Но добре поне , че се е намерил някой да я спре , иначе щяхме да гледаме циркова клоунада ..
  • 12 карамфила

    24 4 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    какъв е превода на името навални на иврит?писна ми от рязани еврейски чурки

    Коментиран от #20

  • 13 Бай Бай

    9 23 Отговор
    Едно е да стоиш на топло в министерството и да говориш глупост, друго е да отидеш на диспут.
  • 14 Путин е дребно злобно страхливо говедо

    9 21 Отговор
    Няма как джуджето да трепери от страх по повод и без повод и да не си подава носа от бункера, новобомбестата да е Матросов. Умре героизма.
    То затва и парад нема, нема и да има.
  • 15 Гербераст

    18 5 Отговор
    Хибридни глупости. Точно Навални се е отказал от дебата според официалната информация. Но от преписано в "каспаров.ру" не очаквам да бъде представено различно от горепосочения начин.
  • 16 В .В.

    24 2 Отговор
    Навала е нещо като Инджето..Даже и по кофти. Иска власт..Само че никой му няма вяра ,че може да управлява най най голямата територия на Планетата. Нека си бъбри,кой му вдява,само рицарите без броня.. Пикльовци те.Хахс
  • 17 Бай Яни

    4 16 Отговор
    Вместо да Ръсите простотии вземете идете до Централна фара София и раздайте поне по един комат хляб на бедстващите там група руско говоряща туристи. По говорете с тях и тогава хвалете властта.

    Коментиран от #18

  • 18 Бай Яни

    1 7 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Яни":

    Поправка, Централна Гара.
  • 19 Docenta

    12 13 Отговор
    Захарчето се наака от страх,защото в открит диспут е кръгла 0.Така страхливо се крие и господарят на злото другаря Путлер оставяйки собстеният си народ на произвола на съдбата,а той си пие водката на някоя яхта.типичен страхливец
  • 20 стоян георгиев

    9 12 Отговор

    До коментар #12 от "карамфила":

    другарко за вас всеки дето не е с вас е фашист,геи, евреин....навални за съжаление не евреин,но дори да беше ,другарко света не се дели на евреи и неевреи ,а на честни и почтенни хора и крадливи и лъжливи.затова и няма дискусия с навални щото няма как да му се отговори на нормалните въпроси дето ще зададе ,а индиректно се пише къв е фашист,евреин,геи и т.н. щуротии!
  • 21 цербер

    6 0 Отговор
    Алейскей Пивоваров Навални обвини говорителят на външното министерство
  • 22 Сладък лейтенант Грюбер от СС

    11 12 Отговор
    Захарова по-добре да се беше хвърлила в обятията на Навалти, който ще е спасителя на Русия! Тя вече е на трето място след САЩ и Англия по брой на активно болни на легло и интубирани в критично състояние пациенти. Харесва ми това, че в България не се употреби методът на доцента със странен произход и доста съмнително образование. Този метод беше използван в Ню Йорк и Лондон и видяхме резултата. Но тук вируса вече мутира и въпреки, че нищо не е спирано освен моловете, театрите, казината и ресторантите официално беше прекратена карантината. Трябва наистина да си с основно образование ако не можеш да изчислиш за 1 минута, че Русия ще настигне и задмине САЩ по броя на заразените и смъртни случаи точно след 16 дни и 5 часа, а икномиката и е върната назад до нивото на 1949 година. Не изхвърляйте маските защото идва втората вълна!

    Коментиран от #24

  • 23 Gen Gurko

    4 3 Отговор
    Красива и умна жена.
  • 24 Антитрол

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Сладък лейтенант Грюбер от СС":

    Алоо изчислителя - ти да не си завършил еврейското училище. Много ми е интересно как стигна до тези "велики" умозаключения че "Русия ще настигне и задмине САЩ по броя на заразените и смъртни случаи точно след 16 дни и 5 часа".

    Сигурно след като си пил белина ти е "просветнало" и си заключил така - друг вариант няма.
  • 25 Антитрол

    6 3 Отговор
    Навальный отказался от прямых дебатов без ведущего и начал выставлять различные условия онлайн-поединка.

    Това е истината - Навални искал дебати в неговия канал на Ютюб със водещ по негов избор и да се обсъждала само една тема и с ограничение на времето от 2 минути.

    Значи е съгласен да води дебати ама не съвсем ако не е по неговите правила и е отказал свободен дебат и най вече да е по всички теми. Може да му зададат неудобни въпроси.
  • 26 бай Шиле

    6 1 Отговор
    Няма значение Навални евреин ли е или не.Важното е,че е американски платен пудел.За финансирането си призна,но отрича да е пудел.Патриот бил.

    Коментиран от #28, #29

  • 27 Другия с коня

    5 0 Отговор
    Ако му беше хвърлила прашките си,а не ръкавица щяхме да гледаме голямо шоу...
  • 28 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "бай Шиле":

    баи шиле навални има курацж колкото ти никога при никакви обстоятелства няма да имаш!риска за живота здрвето и свободата му е ежедневен и ежеминутен.беше бит,заливан с боя,арестуван заплашван,а и вижда кво се случва с такива като него в русия.и не е казал нищо дето не е вярно.описва корупцията в русия ,което явно го прави пудел за теб.
  • 29 Болшевик е моя татко

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "бай Шиле":

    Какво Шиле виж се каква Овца си

    Коментиран от #30

  • 30 Хлъц

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Болшевик е моя татко":

    Този не може да събере и един вагон хора от московското метро.Чета тук ,как някой го хвалят.Чист продукт на шоршко НПО. Много загрижен за руския народ,но изскочиха данни,за огромни злоупотреби с дървесина за милиарди.Под негова косвена опека и участие в Рослес".Там имат необятни гори с висококачествена дървесина за половината планета.Руската прокуратура го подпука именно за това.Този е от типажа на нашите независими неолиберали.Но финасово е гигант,в сравнение с тях.Независим журналист проникна в затворен комплекс извън столицата.Там и пиле не може да прехвъркне.Имат буквално частна,охранителна армия.Заснел е имението му,което по оценка на външни( не руски експерти струва над 25 милиона зелено.Само като сграда и локация.Без обзавеждане и екстри.Та и там- и тук " народолюбците" са от един чешит.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания