Отидете към основна версия

4 460 6

Нов удар в Испания срещу наркогрупа с българи

  • кокаин-
  • наркогрупа-
  • българи-
  • галисия
Снимка EPA/БГНЕС

Испанската полиция в сътрудничество с британските служби за борба с организираната престъпност проведоха голяма операция срещу наркотрафика в Испания, като според властите групата е българска с участие на контрабандисти от други страни, съобщават испанските медии, съобщи БГНЕС.
По време на операцията два отделни полицейски екипа атакуваха два платнохода в Атлантическия океан в района на Канарските острови - единият идвал от Южна Америка с 500 кг. кокаин, скрит под палубата на яхтата, а в другия е трябвало да бъде прехвърлена "стоката", предназначена за разтоварване в северозападната испанска област Галисия. Засега не се съобщава колко трафиканти са арестувани, но е известно, че организацията е българска с участие на испанци от Галисия и южноамериканци, съобщиха източници, запознати с разследването, цитирани от медиите.
Разработването на операцията е продължило няколко месеца, през които е проследявано движението на яхтите. Заловените платноходи са задържани на кея на Военния арсенал в Лас Палмас, Канарските острови, където ще бъде разтоварен кокаинът и ще бъдат извършени първи разпити на трафикантите. По-късно днес генералният директор на полицията Игнасио Косидо ще даде пресконференция, за да разкрие повече подробности за успешния удар срещу наркомафията.
За момента не се споменава броят или националността на задържаните при операцията, но според осведомени източници те са от южноамерикански и испански произход.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Цветанов: Ще стигнем до край

    Нашите и испанските власти са следили трафика на кокаин, който беше пресечен вчера близо месец и половина. Ще стигнем до най-високите етажи. Двамат ...
    04.09.2012
    1 283
    2
Новини по държави: