Отидете към основна версия

1 552 3

Японският министър се самоубил заради разкриване на изневяра

  • тадахиро мацушита-
  • япония-
  • министър-
  • самоубийство

Японският министър на финансовите служби се самоубил вчера два дни преди публикуването в скандално списание на статия, разкриваща негова извънбрачна връзка, съобщава днес японската преса.

73-годишният Тадахиро Мацушита беше намерен обесен в дома си в Токио вчера. Недалеч от тялото му били открити писма до съпругата му, до премиера Йошихико Нода и до министри, предаде БГНЕС като се позова на АФП.

Служителка на седмичника "Шукан Шинчо" заяви, че скандалното списание щяло да публикува утре статия за "скандал", свързан с Тадахиро Мацушита, "във връзка с жена". Тя не пожела да разкрие повече подробности.

Днес колегите на Мацушита в правителството изказаха почит към него. Министърът на финансите Джун Азуми го нарече "кален политик, който работеше много добре". Азуми ще поеме, освен своето финансово министерство и това на финансовите служби, което държеше Тадахиро Мацушита, уточнява агенция Джиджи.

Премиерът ще поеме другото министерство, за което той отговаряше, а именно пощенските служби и наблюдението на приватизацията на пощата, допълва агенцията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: