Отидете към основна версия

5 014 37

САЩ не са предупредили Германия за американските военни

  • германия-
  • сащ-
  • дислоциране-
  • военни

До есента могат да бъдат изтеглени до 15 000 военнослужещи

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американското правителство не е уведомило Германия за решението си да намали броя на дислоцираните в страната американски военнослужещи, което може да се тълкува като провокация, съобщи в събота списание Der Spiegel, позовавайки се на собствени източници.

„Правителството на САЩ не е информирало за решението на партньора на НАТО – Германия, каквато е практиката в такива случаи. Това напълно може да бъде окачествено като провокация”, отбелязва Der Spiegel и допълва, че през есента на тази година Пентагонът може да изтегли от ФРГ до 15 000 свои своеннослужещи.

На 5 май агенция Reuters, позовавайки се на високопоставен представител на американската администрация, съобщи че президентът Доналд Тръмп е наредил на Пентагона да намали броя на военнослужещите в Германия. По думите на въпросния служител до септември от ФРГ ще бъдат изтеглени 9500 американски войници и офицери.

Към момента в Германия са дислоцирани 34 500 военнослужещи от САЩ. Част от тях ще бъдат преместени в Полша.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Русия предупреди САЩ

    Представители на Русия предупредиха САЩ да се въздържат от действия в Европа, съобщи РИА Новости. Страната смята , че отношенията отново могат да б ...
    11.06.2020
    6 969
    42
Новини по държави: