Отидете към основна версия

18 815 15

Двуметрова акула спаси полицай след 15 седмици борба с океана

Двуметрова акула спаси бедстващ полицай

Полицейски офицер е бил спасен от двуметрова акула, която го извела до спасителна лодка, след като мъжът бедствал безпомощен в продължение на 15 седмици в Тихия океан, съобщи британският вестник „Дейли Мейл“. 41-годишният Тоакай Теитой пътувал заедно със зет си от островната държавица Кирибати към дома си на съседния атол, когато лодката им се повредила и се понесла по течението.


Двамата мъже се борели с вълните от края на май, но през юли зетят на полицая починал от дехидратация и той самият вече не се надявал да се спаси, ако не се били случили две неочаквани събития: тропически порой, който му „доставил“ питейна вода, и...щастлива среща с акула. „Съвсем се бях предал, след като една лодка в далечината ме подмина, но тогава стана нещо странно – споделил късметлията пред местни медии. – Втресе ме от силното слънце и се покрих с парче плат от дреха на носа на лодката. Бях задрямал, когато почувствах силен удар и нещо като драскане по дъното“.

Оказало се, че към компанията му се домогва двуметрова акула. Тя повдигнала лодката и започнала да я тласка в посока на едва забелязващ се на хоризонта друг плавателен съд. Оттам съзрели с биноклите си закъсалия Робинзон, стигнали до него, качили го на борда си и го транспортирали до Маршаловите острови. Щом събрал сили, човекът заявил, че смята акулата за свой ангел спасител.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: