Last news in Fakti

17 Септември, 2012 18:27 18 797 15

Двуметрова акула спаси полицай след 15 седмици борба с океана

Двуметрова акула спаси бедстващ полицай

Полицейски офицер е бил спасен от двуметрова акула, която го извела до спасителна лодка, след като мъжът бедствал безпомощен в продължение на 15 седмици в Тихия океан, съобщи британският вестник „Дейли Мейл“. 41-годишният Тоакай Теитой пътувал заедно със зет си от островната държавица Кирибати към дома си на съседния атол, когато лодката им се повредила и се понесла по течението.


Двамата мъже се борели с вълните от края на май, но през юли зетят на полицая починал от дехидратация и той самият вече не се надявал да се спаси, ако не се били случили две неочаквани събития: тропически порой, който му „доставил“ питейна вода, и...щастлива среща с акула. „Съвсем се бях предал, след като една лодка в далечината ме подмина, но тогава стана нещо странно – споделил късметлията пред местни медии. – Втресе ме от силното слънце и се покрих с парче плат от дреха на носа на лодката. Бях задрямал, когато почувствах силен удар и нещо като драскане по дъното“.

Оказало се, че към компанията му се домогва двуметрова акула. Тя повдигнала лодката и започнала да я тласка в посока на едва забелязващ се на хоризонта друг плавателен съд. Оттам съзрели с биноклите си закъсалия Робинзон, стигнали до него, качили го на борда си и го транспортирали до Маршаловите острови. Щом събрал сили, човекът заявил, че смята акулата за свой ангел спасител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 :) :) :) :)

    15 1 Отговор
    Това е един типичен пример,че когато ти е писано да живееш дори най-големия хищник може да ти стане приятел :)
  • 2 GolfaForevar

    4 13 Отговор
    nai golemia hisnik e moq golf i pred nego nqma koi da ucilee
  • 3 Бай Бисан

    5 0 Отговор
    Тоя е виждал миражи.По вероятно да е бил делфин отколкото акула.

    Коментиран от #5

  • 4 4ubanin

    2 0 Отговор
    WTF
  • 5 Стар Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Бисан":

    Каквото и да е било, важното е ,че му е спасило живота. Можем само да се замислим над тази случка с добър край!

    Коментиран от #12

  • 6 Парадокс

    3 0 Отговор
    Самият Нептун набучил лодката със шиша и за завел до спасителите
  • 7 Георги Наков

    4 1 Отговор
    по-скоро акулата се е опитвала да му обърне лодката, но не е можела и само я е бутала ( за негово щастие към другия плавателен съд )
  • 8 Веско

    2 0 Отговор
    Айде пак, специалистите.
    @1 Съгласен съм с теб.
  • 9 Колето

    4 0 Отговор
    Неписаното правило,че "ако ти е писано да се удавиш,няма да се обесиш" отново се е потвърдило(образно казано)...Просто съдбата има други планове за човека,а дали е делфин,акула,тюлен,морж или дори жираф е все тая,важното е че му е спасило живота!!!!!
  • 10 гошо1ис.маи.неим

    0 1 Отговор
    начи батета няма как 2метрова акула да обърне лодката ако сте забелязали само едни бели акули и от наи едрите тигрови нападат хора 2метра е твърде малка акула за голяма плячка като човек,според мен си е чист късмет,както и др го беше пазил бизон цяла вечер в джунглата седял до него и го пазел,просто се случват такива работи :)
  • 11 Владимир Йосифов

    2 2 Отговор
    Много хора се грижат за запазване на акулите.
    Може би видът усеща тази грижа и демонстрират разбиране ...
    Гледайте NG и ще видите уникални срещи на хора с диви животни !
  • 12 Nomad

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стар Българин":

    5 вида акули нападат най-често хората за храна - бичата(тъпоноса), тигровата, бялата, рифовата и мако. Най-опасни са бичата и мако. Акулата е риба и едва ли има усещане за грижа. Просто мозъкът й не е на това ниво.
  • 13 МАРТИН КАТЕВ

    0 0 Отговор
    bravo na akulata
  • 14 бойкот

    0 0 Отговор
    к.. за акулата,тя е лош човек
  • 15 Калигула

    0 0 Отговор
    Е.ати простотията, как може да пишете такива глупости, а пък и някой явно им вярва! Значи 4 месеца се борил с океана някъв полицай(живеещ на атол), а другия умрял от дехидратация , после акулата го понесла към спасителната лодка ... по-зле скалъпена история не бях и чувал.
Новини по държави: