Отидете към основна версия

1 810 15

За шести път от януари военен кораб на САЩ влиза в Черно море

  • сащ-
  • кораб-
  • черно море-
  • нато-
  • шести флот

Шести флот регулярно провежда операции в Черно море

Снимка: БГНЕС/ EPA

Бързият транспортно-десантен кораб USNS Yuma на Военноморските сили на САЩ се отправи към Черно море, съобщиха от Шести американски флот, цитирани от РИА Новости.

"USNS Yuma, корабът от Командването за морски товари на ВМС на САЩ, започна прехода си в северно направление към Черно море за начало на обичайни морски операции. Шести флот регулярно провежда операции в Черно море за поддръжка на съюзниците и партньорите си в региона", се казва в съобщение на Шести военноморски флот на САЩ в социалните мрежи, предаде News.bg.

Шестият флот на САЩ, чиято щаб-квартира се намира в италианския град Неапол, провежда пълен спектър на международни военни и военноморски операции, често съвместно със съюзниците и партньорите от НАТО. По-рано в региона бе изпратен корабът "Рузвелт" с управляеми ракети и оръжие. Заявената цел на военното присъствие - "провеждане на операции по безопасност в морето" със съюзници от алианса. Това е шестият път от началото на годината, когато кораб на американския флот навлиза в Черно море.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини