Отидете към основна версия

8 490 131

Бойко Борисов е един мини Путин

  • бойко борисов-
  • посланик-
  • джеймс пардю

Джеймс Пардю коментира българския премиер

Снимка: БГНЕС/EPA

Европа трябва да защити демокрацията в България. Това заяви някогашният американски посланик в България Джеймс Пардю пред Политико.

Дипломатът смята, че ЕС трябва да покаже, че е до българските искания за истинска демокрация. Освен това е важно да подкрепи стъпките за постигане на това.

Според него на повърхността страната изглежда като демократична държава. Това обаче не е така в действителност.

Политическата и съдебната система на страната са изгнили. Премиерът Бойко Борисов се определя като унищожител на опозицията в страната чрез система, подобна на еднопартийна държава.

Премиерът и неговото обкръжение могат да се определят като лека форма на Владимир Путин. Използват се подобни тактики, макар и малко по-меки. Дипломатът смята, че докато Доналд Тръмп е президент, САЩ няма да подкрепят демократичните идеи в българската страна.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 59 гласа.

Свързани новини

  • Euroactiv: ЕС се готви за схватка с Борисов

    Европарламентът се активизира в подготовка на пленарния дебат за върховенството на закона в България, който се очаква да се проведе в началото на окто ...
    16.09.2020
    17 537
    52
  • Пардю: Далече сте от отмяна на визи за САЩ

    Във връзка със срещата на премиера Бойко Борисов и президента на САЩ Доналд Тръмп в Белия дом и евентуалното отпадане на американските визи за българи ...
    30.11.2019
    5 119
    61