Отидете към основна версия

6 527 3

Майката на терориста Брейвик правела секс пред децата си

  • андерш брейвик-
  • терорист-
  • норвегия

Майката на норвежкия терорист Андерш Брейвик го малтретирала в детството му. Подобни свидетелства на психолози могат да бъдат открити в новата книга "Норвежка трагедия" от Ааге Боргревинк, съобщи британският вестник „Телеграф“. Според автора на монографията жената виждала у сина си „жесток възрастен човек, макар че той все още бил едва 4-годишен“. Тя се опасявала, че той ще бъде заплаха за обществото.

Според психолозите Венке Беринг чувствала, че Андерш е „агресивен и хиперактивен“ още когато го кърмела. По-късно тя развращавала сексуално  момчето, биела го и заявявала, че желае смъртта му. В хода на полицейското разследване съседи на семейството признали, че били в шок от поведението на майката. У дома им често имало скандали, а тя се занимавала със секс дори пред очите на децата си, пише Боргревинк.

Жената и синът й спели в едно легло и имали близък физически контакт. Това е записано в Норвежкия център по детска и юношеска психиатрия, където двамата провели няколко седмици през 1983 г. Майката „проецирала своите примитивни агресивни и сексуални фантазии върху детето“, документирали лекарите.

Книгата на Боргревинк е подложена на сериозна критика в Норвегия, тъй като в нея са публикувани изводи от отчетите на психолозите, което противоречи на обществения морал. Авторът обаче се решил да публикува материалите поради голямата обществена значимост на случая с терориста. „Брейвик всъщност е бил уловен от системата още преди да извърши престъплението – но не от полицията, а от психолозите. Системата обаче впоследствие го е изпуснала“ - подчертава писателят.

На 22 юли миналата година Брейвик взриви бомба пред правителствена сграда в Осло, при което загинаха 8 души, а по-късно атакува младежки лагер на остров Ютьоя, застрелвайки 69 души, повечето между 14 и 18 години. За деянието си той получи най-голямото наказание според норвежките закони - 21 години затвор. Този срок може да бъде удължен, ако се прецени, че осъденият е опасен за обществото. На следващия ден след касапницата майката на терориста била поставена под психиатрично наблюдение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: