Last news in Fakti

11 Юни, 2013 15:59 1 687 0

Екстремистът Брайвик се отказа от наследството на майка си

  • андерш брайвик-
  • норвегия-
  • наследство

Норвежкият екстремист Андерш Брайвик, който уби 77 души на 22 юли 2011 г. и от тогава е в затвора, се отказа от наследството си, съобщава френското издание „ Le monde”.

Според адвоката на Брайвик, той не иска да получи наследството си, за да не се налага да го предава на държавата, която ще го използва като компенсация за семействата на жертвите му.

Наследството, което е апартамент, е от майка му, която почина след дълго боледуване през март и е оценено на 3,7 милиона крони, или около 484 хиляди евро.

Именно в това жилище, в луксозен квартал на Осло, убиецът планирал кървавите атаки - бомбеният атентат срещу централата на правителството, и безмилостната стрелба на остров Ютьоя.

Адвокатът на Брайвик -  Тор Йордет се отказал от дяловете си преди смъртта на майка му, вероятно за да не се налага да ги отстъпва на държавата, която трябва да обезщети семействата на жертвите. "Това със сигурност е една от причините за решението", заяви адвокатът, потвърждавайки информация на таблоида "Верденс Ганг".

Наследството ще бъде предадено на полусестрата на Брайвик и на благотворителни организации.

Обявата за продажбата на апартамента беше публикувана в интернет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: