Отидете към основна версия

3 632 12

Коронавирусът донесе хаос и безредици в тази европейска държава (СНИМКИ)

  • испания-
  • протести-
  • безредици-
  • пандемия-
  • коронавирус

Десетки испанци са арестувани

Снимки: ЕРА/БГНЕС

В редица испански градове имаше сблъсъци между протестиращи и полицаи след въведените нови ограничителни мерки свързани с пандемията от коронавируса. В Мадрид мирна демонстрация прерасна в улична битка между малки бунтарски групички и полицията, която се опита да ги разпръсне. Арестувани са 32-ма души, а трима полицаи са ранени.

Протести с насилие имаше и в Барселона. Там един човек е арестуван. Предишната нощ при улични битки бяха ранени 20 полицаи и 7 демонстранти.

Остри сблъсъци, включително с арести, имаше и във Валенсия, Малага, Бургос, Билбао, Сан Себастиан, в няколко града на автономните райони Кантабрия и Риоха.

Премиерът Педро Санчес предупреди, че протестите, съпроводени с ирационалност и насилие, са недопустими.

Според въведените нови карантинни мерки местните власти в много региони затвориха вътрешните граници за пътувания. В Каталуния например не се позволява на хората да напускат градовете си през уикендите. В много градове, включително Барселона, е обявен вечерен час и не може да се излиза от дома до сутринта. Училищата и детските градини остават отворени, но ресторанти, театри, кина и фитнес салони са затворени.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: