Last news in Fakti

31 Октомври, 2020 12:07 3 485 13

Десетки ранени полицаи по време на безредици

  • испания-
  • барселона-
  • протести-
  • безредици-
  • пандемия-
  • коронавирус

12 души са задържани в Барселона

Десетки ранени полицаи по време на безредици - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Най-малко 12 души са задържани, а 20 полицаи – ранени по време на безредици в петъчната вечер в Барселона. До тях се стигна след протест срещу рестриктивните мерки, предприети от държава, в резултат на пандемията от коронавируса.

Два магазина са били разбити и ограбени, както и една полицейска кола е унищожена, съобщават от каталунската полиция в социалната мрежа Twitter.

Протестът, в които са участвали служители, работещи в най-засегнатите от пандемията сектори, е започнал мирно на 30 октомври вечерта на площада „Свети Яков“. По-късно обаче някои от протестиращите са започнали да хвърлят камъни по полицията, както и други предмети. В резултат властите са били принудени да използват сила. Полицията е на мнение, че зад безредиците стоят „крайно десни малки агресивни групи“.

В Бургос също е имало протест срещу наложения вечерен час. Някои от участниците в него са започнали да хвърлят камъни срещу полицаите. Запалени са над 100 контейнера за боклук. В резултат се е стигнало до сериозен сблъсък между протестиращи и полиция.

Десетки ранени полицаи по време на безредици

Десетки ранени полицаи по време на безредици

Десетки ранени полицаи по време на безредици


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо

    42 4 Отговор
    А наш'те ТИКВИ, КУКИ и ТУЛУПИ се оплакват от наш'те протестиращи....хахаха.
  • 2 един

    30 10 Отговор
    Мачкайте капиталистите!
  • 3 волен сидеров

    43 7 Отговор
    ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГНЕМ,ДОКАТО НЯМА ВАКСИНИ И ЧИПОВЕ ,ЧЕ ПОСЛЕ ЩЕ НИ МАЧКАТ КАКТО СИ ИСКАТ С ТЯХ
  • 4 Stéphanie 🎲

    12 3 Отговор
    Със тези масови протести +африканците ,атентати,убити хора често си спомням за един филм AMERICAN NIGHTMARE (The Purge) 
    в Америка, измъчвана от необуздана престъпност и пренаселени затвори, правителството се съгласява че веднъж годишно, в продължение на 12 часа, се узаконява цялата престъпна дейност, включително убийството. Полицията не може да се намеси. Болниците спират услугите си. За една нощ гражданите могат да определят свои собствени правила и да създават свои собствени закони, без да се страхуват от наказания. По време на такава нощ, преследвана от насилие и престъпления, семейството ще трябва да направи избор - палач или жертва? - в лицето на непознат, който чука на вратата му.....всеки ден за нещастие гледаме ,четем една малка сцена подобна на филма.

    Коментиран от #8

  • 5 коментатор

    35 3 Отговор
    На хората в цял свят вече им писна от тези насилствени мерки за този вирус. Като, че други болести вече не съществуват на този свят- рак на дебелото черво, рак на простатата, рак на гърдата, тумор на мозъка и т.н. Не имаме си един вирус, твърде ПОЛИТИЧЕСКИ и сега супер спекулират с него. До сега всички вируси минаваха някак тихомълком, но с този НЯКОИ реши да спекулира и да ПРЕЕКСПОНИРА нещата. И както всички знаем на страха очите са ГОЛЕМИ. Ще уплашим народа и ще го държим в шах. Твърде удобно за ВСИЧКИ политици. А сега продължавайте да се страхувате и НИКАКВО мислене по въпроса. Като Ви кажат- газ, чорапи, ръкавици и изпълнявате, че е МНООООГО страшно ей.....
  • 6 айдеееее почна се

    39 4 Отговор
    Сега и Испания.
    Италия, Англия.
    Хората се събудиха.
    Хората разбраха истината.
    Хората са много ядосани.
    И с право, отнеха с лъжата си правото ни на свобода, за една година от и без това краткият ни живот.
  • 7 Сандо

    17 3 Отговор
    ЕС на колене!
  • 8 един от стадото

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Stéphanie 🎲":

    в щатите всеки един на триста е лежал в затвора. При толкова частни затвори трябват и клиенти, иначе субсидиите отиват на кино. И там до 5 годишна присъда се смята успех за адвоката. И за филми, в които на времето ги мислехме за развинтени фантазии станаха реалност. Еврейските им режисьори, наистина добри като техници и спецефектьори си изпълниха задачата. Киното си свърши работата, всички отидохме на кино..

    Коментиран от #9

  • 9 Stéphanie 🎲

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "един от стадото":

    Това исках да кажа вече и в Европа сме за съжаление в истински филм на ужас .Страхувам се че в едим момент може да настъпи световна анархия ,отделно колко хора остават всеки ден без работа,дом....нямам позитивно настроение 😕.Страх ако не си гледал филма погледни AMERICAN NIGHTMARE (The Purge) 2 е по добър ще настъпи в реално време ,полицията няма да може да контролира бесния и гладен човек ...и +тероризъм ...

    Коментиран от #10

  • 10 един от стадото

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "Stéphanie 🎲":

    световна анархия няма да настъпи. Всичко е изчислено. Бунтове и безредици малко, включени са в сценария на режисьорите, и то с подобаващи спецефекти. Много се разпищоли народа по земята според някои, разплоди се, нарои се, мисли само за хубави неща. Кой ни е крив, че хванахме само края на хубавия филм, хората го живеят от години. Но романса свършва за всички. Всеки е гледал кадри след последната война, дрипи, нищета и опашки за купа супа. Ред и дисциплина, за едни в Европа и Япония, Китай, за други танци и забави до зори, без купонна система и кадилаци. Сценария сега е друг, всички под ножа, първо психически, после психофизически. Да се молиш за купа супа или ориз с чип в главата. Не виждаш ли кой първи страда, култура, изкуства, мода, реално кино с истински психоемоции, любов и мечти...
  • 11 ПЕНКО

    3 3 Отговор
    МНОГО НЕЯСНОТИ !!! ПОЛИЦАИТЕ МОЖЕ ДА ИМАТ МНОГО ПОВЕЧЕ СРЕДСТВА ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА АТАКА !!! ЗАЩО АТАКУВАТЕ ПОЛИЦАИТЕ ---СЪБЕРЕТЕ ПАРИ - ПЛАТЕТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ И АТАКУВАЙТЕ ТЕЗИ СРЕЩУ КОИТО ПРОТЕСТИРАТЕ - ПОЛИТИЦИ , ПАРЛАМЕНТ - ПРАВИТЕЛСТВО И Т.Н. !!! МАЛКО СНАЙПЕРИСТИ СА ДОСТАТЪЧНИ !!! УБИВАШ МАЙКА МУ И НА ПОГРЕБЕНИЕТО И - ПРЪСКАШ ЧЕРЕПА НА ВРАГА /ПОЛИТИКО КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ /!!!
  • 12 София

    3 0 Отговор
    Ясно е че полицията вкарва техни агенти на протеста и в следващ момент започват да вандалстват и да "нападат " колегите си. Така се проваля един мирен протест.
  • 13 1224

    0 0 Отговор
    Горките полицаи
Новини по държави: