Отидете към основна версия

33 028 91

Тръмп е окупирал Белия дом! „Байдън може да влезе, само ако...”

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • президент-
  • белият дом-
  • джо байдън-
  • гласове

Републиканецът няма да даде лесно властта

Снимка: БГНЕС/ EPA

Загубилият президентските избори в САЩ кандидат Доналд Тръмп отново се активизира в социалната мрежа Туитър и написа, че всъщност той е победил, и то с „голяма разлика”.

„Байдън може да влезе в Белия дом като президент, само ако може да докаже, че неговите безумни „80 000 000 гласа“ не са спечелени незаконно и чрез измама. Когато видите какво се случи в Детройт, Атланта, Филаделфия и Милуоки, огромна изборна измама, той има голям нерешим проблем!”, написа настоящият американски президент. Туитър обозначи съобщението като подвеждащо.

В друг туит републиканецът Тръмп казва „ние спечелихме с голяма разлика” и „изборите през 2020 (за президент в САЩ) бяха тотална измама”. На президентските избори в Съединените щати Джо Байдън събра 306 електорални гласа, докато настоящият президент Тръмп – 232. Очаква се през януари демократът Байдън да встъпи в длъжност.

По всичко личи обаче, е процедурата по смяна на властта няма да протече гладко, каквато бе традицията. Тръмп твърди, макар без представянето на доказателства, че на изборите са били извършени огромни манипулации. Вместо Тръмп да представи данни за тези измами, той твърди, че Байдън трябва да докаже, че е спечелил. По данни на Си Ен Ен за Джо Байдън са гласували над 80 милиона американски граждани, докато за Тръмп – близо 74 милиона. При нужни 270 електорални гласа за победа, Байдън събира 306.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 61 гласа.

Свързани новини