1 Декември, 2020 09:42 3 835 22

Тръмп загуби и Аризона! Разликата е само 0,3%

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • аризона-
  • избори-
  • джо байдън-
  • загуба-
  • уисконсин

Съвсем скоро Белият дом ще има нов стопанин

Тръмп загуби и Аризона! Разликата е само 0,3% - 1
Снимка: Shutterstock

Властите в Аризона потвърдиха победата на демократа Джо Байдън на американските президентски избори в този щат. Републиканецът Доналд Тръмп губи югозападния щат с разлика от едва 0,3%, или 10 500 гласа.

Щатският секретар Кейти Хобс от Демократическата партия и губернаторът-републиканец Дъг Дюси заявиха, че гарантират за това, че изборите са били честни. Адвокатите на Тръмп твърдяха, без да представят доказателства, че в Аризона са били извършени изборни нарушения.

Новият президент на Съединените щати Джо Байдън събра 306 електорални гласа, при нужни 270, за да стане президент. Доналд Тръмп събра 232 и ще трябва да освободи Белия дом, независимо дали признава загубата си или не. За Байдън в цялата страна са гласували над 80 милиона американски граждани, докато за Тръмп - близо 74 милиона.

В Аризона са гласували близо 3,4 милиона души и разликата от 0,3% е изключително малка. Джо Байдън се превръща в едва вторият демократ, който печели този щат за последните 70 години. По-рано властите в Уисконсин също потвърдиха, че Байдън печели там, след повторно преброяване. Окончателните резултати дори добавиха повече гласове за Байдън. Планирано е демократът да встъпи в длъжност през месец януари.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт!

    30 11 Отговор
    Вируса свърши своята работа.Чрез него китайците казаха не се е.авайте с нас защото товя ще е краят ви и вече ние управляваме Света.Изборите са безсмислени защото ние назначаваме президентите ви

    Коментиран от #3

  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    12 17 Отговор
    Сега ще загуби и Мелания...
  • 3 Факт 2

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Факт!":

    Тоя пък....и като се събуди чаршафът беше мокър!

    Коментиран от #5

  • 4 Минчо

    8 11 Отговор
    КАТО СА КАЗАЛИ ЧЕ Е БАЙДЪН Е ТОЙ ЩЕ Е!!!!!!

    Коментиран от #15, #22

  • 5 Факт!

    27 4 Отговор

    До коментар #3 от "Факт 2":

    Точно така е и едички доказателства го показват.Американо-френска лаборатория в Китай.Кой има интерес Франция за да върне Китай в Парижкото споразумение и ДП за да свали Тръмп от власт и Китай които бяха в търговска война заради Тръмп.Вируса е модифициран чрез генно инженерство коронавирус чрез метода за който французойка и американка (колко странно а?) взеха Нобела по медицина тази година характерен за животинското царство и познат на ветеринарните лекари.Съществува от хилядолетия и досега не е инфектирал хора.Само будали могат да си мислят че този вирус който съществуващ от хиляди години чак през 2019-та почва да инфектира изведнъж хора ядящи прилепи което се случва в цяла Азия от хилядолетия и досега никой ядящ прилепи не беше умирал или зяразяван с такъв вирус.

    Коментиран от #7, #8, #14

  • 6 Перо

    18 1 Отговор
    Какво означава това,че окончателното преброяване добави още гласове за Байдън? Значи причината в “грешката”е в хартиените бюлетини с които е гласувано по пощата. Известно е,че в САЩ се гласува машинно,но Тръмп допусна искането на демократите за хартиено гласуване по пощата,по “причина” КОВИД-19.
  • 7 Ти си Фейко

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Факт!":

    От 2015 жена не е печелила Нобел.Плещиш глупости.Бързо на лекар.

    Коментиран от #10

  • 8 Перо

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Факт!":

    Всеки вирус започва да се развива там където попадне на благоприятна почва в организма. Корона вируса започва да действа,когато попадне в най-дълбоката част на белия дроб,което действително създава съмнения за изкуствено създаване.
  • 9 нашия

    13 1 Отговор
    момци по полека с разбирането-губернатора на аризона ги есертифицирал резултатине но местния сенат не си е казал думата ,а тя е решаващата при това развитие на нещата

    Коментиран от #12

  • 10 Смех

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ти си Фейко":

    2020-та Нобела.Боже колко сте т.пии
  • 11 иманема

    19 1 Отговор
    Хахаха, гибернатора и секратаря гарантирали?!?!

    И в Пенсилвания гибернатора и секаратря герантираха, ама федералния парламент на Пенсилвания каза друго, че ще провери доказателствата и отмени правомощията да подписват изборните преброявания, а федерална съдийка просто спря преброяването.

    И аризонския гибернатор и сикретар паднаха в капана на юридическия екип на Тръмп- бивша главна прукорорка на САЩ, бившия кмет на Ню Йорк, който се справи с престъпността щата след демократа Клинтън и още няколко топ адвокати.

    Наред са Невада и Джорджия.

    Един от адвокатите на Тръмп обвини демократа губернатор на Калифорния в получаване на пари от китайски субекти. Директно заяви на губернатора демократ на Калифорния да заведе дело за клевета, което адвоката ще спечели. Губернатора никакъв иск не е завел още.

    В САЩ им върховенство на закона, което никакви губернатори, секаратари и частни медии могат да гарантират, а само Върховния съд на САЩ.

    До тогава частните медии, гебернатори и секаратари може да пишат, подписват квото им дойде, но това си е тяхно частно и лично мнение, в САЩ за законност на избори и законност на изборни резултати може да се произнесе само Върховния съд.
  • 12 нашия

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "нашия":

    нали се сещате ,че нещо за да стане законно трябва да гласува сената на аризона-губернатора си е губернатор но тоъ само предлага решение а избраните в местния парламенр го одобряват или не-само в банановите републики става квото каже шефа -тука все още се гласува
  • 13 СМЕРШ

    8 1 Отговор
    Фейк!
  • 14 Булаир

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Факт!":

    Не точно за медицина, а за химия. Иначе за другото имаш известно право. Науката се развива в област, дето е пълна извратения. Генно инженерство. Клониране. Посегнаха на работата на Бог и сега ни се връща с лихвите.
  • 15 нашия

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Минчо":

    но Джулиани не са го питали дали е съгласен-а той вкара в затвора ефективно без хур мур цялата фамилия Гамбино на топло-сега и други ще горят ако Трумп реши да гони до край
  • 16 ДЖОТО

    3 3 Отговор
    НАБОРЕ,ЩЕ ЗАГУБИШ И МЕЛАНИЯ,ЗАЩОТО,ЩЕ ОСТАНЕ ПРИ ДЖОТО!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 зара

    6 0 Отговор
    ЯВНО копираш само соросоидните медии,дджамбазъ...нещо за бюлетини с водни знаци да се е мяркало пред меркантилното ти зрение, или едно си знае баба едно си бае ама след съвсееееееееееем малко време друга песничка ще запееш, сега си разпознат като любител на сатанистите, после - поживьом увидем...
  • 20 Ужас загуба за Диктатура

    3 2 Отговор
    Изгубихме Америка свободата остава да тържествува
  • 21 Гост

    6 2 Отговор
    Стига вече с тия фалшви новини, преписани от други медии...
  • 22 Чул си

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Минчо":

    Гладна кокошка - просо сънува.