Отидете към основна версия

7 011 12

Сериозен скандал в лагера на Доналд Тръмп

  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Разногласия между правните съветници на американския президент за възможни изборни измами

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Разногласия възникнаха вчера между двама основни правни съветници на президента Доналд Тръмп, като главният прокурор Уилям Бар каза, че ведомството му не вижда масови изборни измами, които са налице според Тръмп, а личният адвокат на Тръмп Руди Джулиани се закани да продължи да търси нарушения в изборния процес, предаде Асошиейтед прес.

Джулиани, който е бивш федерален прокурор, и колегата му Джина Елис разкритикуваха остро Бар, че не е проучил доказателствата, които по думите им разкриват големи изборни измами, предава БТА.

Междувременно Майк Кели, конгресмен от Пенсилвания, и други републиканци - ищци съобщиха, че са обърнали към федералния Върховен съд с искане да преразгледа решението от събота на върховния съд на щата, отхвърлящо тяхната жалба. Те искаха да бъде анулирано удостоверяването от щатските изборни власти на Пенсилвания на победата на Джо Байдън, предаде Ройтерс.

Щабът на Тръмп е внесъл също жалба във Върховния съд на щата Уисконсин, оспорваща резултатите от президентския вот, с искане да бъдат обявени за невалидни 221 323 бюлетини, подадени по пощата, заради процедурни нарушения. В понеделник щатът официално удостовери победата на Джо Байдън.

Щабът на Тръмп иска сертифицирането да бъде отменено.

Говорител на съда заяви, че няма срок, в който съда да реши дали да приеме за разглеждане жалбата.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.

Свързани новини