Last news in Fakti

2 Декември, 2020 11:32 7 007 12

Сериозен скандал в лагера на Доналд Тръмп

  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Разногласия между правните съветници на американския президент за възможни изборни измами

Сериозен скандал в лагера на Доналд Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Разногласия възникнаха вчера между двама основни правни съветници на президента Доналд Тръмп, като главният прокурор Уилям Бар каза, че ведомството му не вижда масови изборни измами, които са налице според Тръмп, а личният адвокат на Тръмп Руди Джулиани се закани да продължи да търси нарушения в изборния процес, предаде Асошиейтед прес.

Джулиани, който е бивш федерален прокурор, и колегата му Джина Елис разкритикуваха остро Бар, че не е проучил доказателствата, които по думите им разкриват големи изборни измами, предава БТА.

Междувременно Майк Кели, конгресмен от Пенсилвания, и други републиканци - ищци съобщиха, че са обърнали към федералния Върховен съд с искане да преразгледа решението от събота на върховния съд на щата, отхвърлящо тяхната жалба. Те искаха да бъде анулирано удостоверяването от щатските изборни власти на Пенсилвания на победата на Джо Байдън, предаде Ройтерс.

Щабът на Тръмп е внесъл също жалба във Върховния съд на щата Уисконсин, оспорваща резултатите от президентския вот, с искане да бъдат обявени за невалидни 221 323 бюлетини, подадени по пощата, заради процедурни нарушения. В понеделник щатът официално удостовери победата на Джо Байдън.

Щабът на Тръмп иска сертифицирането да бъде отменено.

Говорител на съда заяви, че няма срок, в който съда да реши дали да приеме за разглеждане жалбата.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тръмп

    34 30 Отговор
    Няма как да обърнат вота. Тези, които се интересуват и гледат независимии медии виждат за каква кражба става на въпрос, но реално вече няма как да се обърнат нещата. И върховния съд ще го е страх да анулира изборите в някои щати, а щом и Бар се отдръпва... борбата става с вятърни мелници. В момента Тръмп трябва спокойно да се оттегли, да остави демократите с Байдън и Харис да се "насе*ат" следващите 4 години и да се кандидатира отново. Проблема е, че след още 4 години корупцията в изборната система ще е още по фрапантна и безкруполна. Републиканците няма да видят президент в скоро време освен ако не е "рино" и е демократ в дрешките на републиканец. Такъв консерватор като Тръмп вече няма да има!! Всички вече са джендъри и глобалисти! Честито.

    Коментиран от #7, #8

  • 2 Анадол

    20 6 Отговор
    А на Паркинсона му става все по-лошо.
  • 3 смерш

    11 2 Отговор
    А какво търси тук този безобразно измамен текст съпроводен със снимката на Ковачки.Считах "Факти" за сериозна платформа!
  • 4 JEB

    14 14 Отговор
    собственият му прокурор не иска да му слуша глупостите
    прав си че републиканците няма да видят скоро президент
    that shit hit the fan already
  • 5 Слади Сладев

    12 12 Отговор
    Дедо Дони, разтурвай седянката, всичките те разбраха каква гола вода си.

    Коментиран от #6

  • 6 БлондьоФ

    10 11 Отговор

    До коментар #5 от "Слади Сладев":

    Дедо Дончо на стари години се изруси! Обаче перхидролът го хванал и под косата...
  • 7 фнф

    10 13 Отговор

    До коментар #1 от "тръмп":

    Пълни глупости. Адвокатите на Тръмп пред съдиите признават че няма никакви нарушения в изборите. Като влязат в съда под клетва други неща говорят. Само извън съда лъжат за изборни измами. Единствения който искаше да открадне тия избори е мошеника Тръмп.

    Коментиран от #11

  • 8 Behemoth

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "тръмп":

    Кух ли си или БойкУ е готин!?
  • 9 Заглавието

    2 0 Отговор
    е димка. Типично за автора! Разногласие , не означава СЕРИОЗЕН СКАНДАЛ. Ама Анатолий има склонност към хиперболите. Звучи помпозно...
  • 10 законСАЩ

    5 1 Отговор
    Главния прокурор Бар реално не разследва изборните измами, въпреки доказателствата предоставени от бившият главен прокурор на САЩ- Синди Пауър, Рудолф Джулиани. А двамата не са лъжица за машинаците на Биден, губернаторите, федералните съдилища, дори за главния прокурор Бар.

    Главния прокурор е под Върховния Съд на САЩ.

    А Тръмп има още няколко доказателства, за които намекват правните му съветници.

    Не случайно главните действащи лица на демократите се изпокриха и оставиха на пусия губернаторите, федералните съдии за машинациите им и фалшифицирането на изборните резултати. Разчитат единствено на фалшивите новини от частните медии на демократите- СНН, НБС и т.н.

    Върховенството на закона е над частните медии и техните заявления, губернаторите, които подписват квото им се каже, федералните съдии, главния прокурор и т.н..

    Единствено Върховния Съд има правото да се произнесе окончателно за изборните резултати в САЩ.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.