Отидете към основна версия

4 839 87

Тръмп: Изборите бяха фалшифицирани, откраднаха ми победата!

  • републиканска партия-
  • доналд тръмп

Президентът на САЩ подкрепи републиканските кандидати за Сената за решаващия избор на 5 януари

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп беше посрещнат от хиляди свои привърженици на митинг в щата Джорджия. Държавният глава посети събитието, за да подкрепи двама републикански кандидати за сенатори, които се явяват на втори тур на 5 януари. Той участва в първия си митинг след победата на демократа Джо Байдън на президентските избори в САЩ миналия месец, като каза на своите симпатизанти, че смята себе си за победител на вота .

Пред множеството той отново повтори, че резултатите от изборите на 3 ноември са фалшифицирани и победата му е открадната от демократите, както и че възнамерява да продължи да оспорва резултата от изборната надпревара.

Вотът за двете места в щата Джорджия ще определят коя партия ще контролира Сената.

Демократите трябва да спечелят и двете места, за да получат мнозинство. Ако републиканците спечелят едно място, ще запазят контрола и ще могат да блокират голяма част от законодателната програма на Байдън.

Същевременно щатският секретар Брад Рафенспъргър заяви днес, че няма доказателства за системни измами на президентския вот в щата Джорджия:

"Така и не установихме системни измами, не и такива, които да са достатъчни за анулиране на изборите", изтъкна Рафенспъргър, който е представител на Републиканската партия, съобщи телевизия "Ей Би Си нюз".

Тръмп загуби изборите в щата Джорджия, който исторически е известен със симпатиите си към Републиканската партия, с по-малко от 13 хиляди гласа. Това е първият път от близо 30 години, в който в Джорджия на президентските избори печели кандидат на Демократическата партия, припомня БТА.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.

Свързани новини