Отидете към основна версия

7 922 94

Илиян Василев: Путин е уязвим и към края си, Русия се надига

  • дворецът на путин-
  • алексей навални-
  • владимир путин-
  • илиян василев-
  • геленджик

''Аз смятам, че говорейки за Русия и проблемите там, включително за автократа Путин и нещата, които той прави, ние виждаме във всеки кадър нашите български аналози'', каза бившият дипломат

Илиян Василев, кадър: ''ЕвроДикоФ''

''За мен този филм (б.р. ''Дворецът на Путин'') е изключително постижение. Първо, защото аз смятам, че говорейки за Русия и проблемите там, включително за автократа Путин и нещата, които той прави, ние виждаме във всеки кадър нашите български аналози''. Това каза бившият посланик на България в Москва Илиян Василев. Той бе гост в предаването ''ЕвроДикоФ'', където бе съобщена новината, че днес, от 22:00 ч., телевизия Евроком ще излъчи филма на руския опозиционер Алексей Навални за двореца на президента на Руската федерация - Владимир Путин.

''Този филм вдъхва оптимизъм. Мога да направя аналогия с времето на ''перестройката''. Ние живеехме с идеята, че онзи режим е вечен. Дойде ''перестройката'', хората започнаха да говорят и стана немислимото. Сега е същото - хората започнаха да говорят, а Путин е уязвим, към края на политическата си кариера и Русия се надига'', добави Василев.

"Този модел, при който ''царят'' раздава поръчки на ''болярите'', които след това връщат с благодарност, абсолютно е едно към едно в България", категоричен бе бившият посланик.

Според него руските власти са си мислили, че като не се покаже филмът на Навални по официалните медии, ще го заглушат и намалят ефекта му.

Василев изтъкна това, че въпросният филм е достигнал 100 милиона гледания, което е нещо невиждано за Русия.

''С излизането на филма Навални каза на Путин: ''Не ме е страх от теб'''', отбеляза бившият дипломат.

''Аз мисля, че утре (б.р. днес) пак ще има протести'', каза Илиян Василев, а след това цитира своя приятел Михаил Крутихин, който му е казвал, че в тези режими промените се случват внезапно.

''В Русия и България не трябва да се прогнозира промяна въз основа на проучване на общественото мнение. Промяната е не само възможна, тя е предстояща, защото Путин като цар става неудобен на ''болярите'', особено на средната класа'', заяви още бившият ни посланик в Москва.

Целия разговор между Сашо Диков и Илиян Василев можете да изгледате след 1:37:22 във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 45 гласа.

Свързани новини