Last news in Fakti

23 Януари, 2021 17:53 14 527 90

"Видях двореца на Путин отвътре"

  • дворец-
  • владимир путин-
  • русия-
  • алексей навални-
  • навални-
  • дворец на путин-
  • дмитрий шевченко

Новото за мен беше това, че комплексът разполага с подземна зала за хокей на лед. Другото ни беше известно.

"Видях двореца на Путин отвътре" - 1
Снимка: Shutterstock

Новото разследване на Фондацията за борба с корупцията (ФБК) на Алексей Навални е посветено на разкошен имот на брега на Черно море. Видеото "Дворец за Путин. Историята на най-големия подкуп" вече е гледано в Ютюб почти 70 милиона пъти. Изграждането на комплекса на площ колкото 40 княжества Монако е струвало 100 милиарда рубли (1,12 милиарда евро) и според разследването е било финансирано от държавните компании "Роснефт" и "Транснефт" на близките до руския президент бизнесмени Игор Сечин и Никлай Токарев. Природозащитниците от години наблюдават обекта, а някои от тях дори са го виждали отблизо. Сред тях е ръководителят на екологичната организация "Civic Initiative Against Environmental Crime" Дмитрий Шевченко. ДВ разговаря с него:

ДВ: Г-н Шевченко, научихте ли нещо ново от разследването на Навални и какво?

Д. Шевченко: Новото за мен беше това, че комплексът разполага с подземна зала за хокей на лед. Другото ни беше известно. Разследването на Навални обаче е първият опит за систематизиране на цялата информация за този обект. Особена похвала заслужават колегите за това, че са осветлили всички вериги на финансирането му, чиито пътища се пресичат, както и за това, че са разкрили подставените фирми.

ДВ: Били сте на строежа през 2011-а година. Какво Ви отведе в "Двореца на Путин"?

Д. Шевченко: Наблюдаваме обекта още от 2004-а година, откакто съществуват планове за неговото застрояване, защото там се унищожават девствени иглолистни гори. След разкритията от 2010-а година на бизнесмена Сергей Колесников, че там строят нещо за президента Путин, решихме да се запознаем отблизо със ситуацията. Тогава обектът не беше особено охраняван, ние изобщо не сме се крили и никой от работниците не ни обърна внимание. Чак когато ни забелязаха от Федералната служба за охрана на Руската федерация ФСО (службата, която охранява президента), трябваше незабавно да преустановим заснемането. За щастие бях скрил една карта със снимки на обекта в обувката си. Охраната не знаеше какво да прави с нас и се обадиха на полицията, както и на граничните власти (незнайно защо пък на тях). Появиха се и огромен брой сътрудници на една частна охранителна фирма, които пред очите на полицаите конфискуваха всичките ни лични вещи.

ДВ: Какво успяхте да видяхте?

Д. Шевченко: Цялото централно крило, главния вход към двореца и тази негова страна, която гледа към морето. Направи ни впечатление, че при централния вход цялата гора е била изсечена и на нейно място е изграден пищен парк. Сградата е замислена така, че да не се вижда от морето. След това успях да вляза в едно помещение, което във филма на Навални е наречено "Aqua-Disco". Там имаше фонтан и плувен басейн.

ДВ: Знаехте ли за кого е предназначена резиденцията, когато решихте да я заснемете?

Д. Шевченко: Знаехме отлично къде се намираме. Изненада ни това, че първо се появиха хора от ФСО. Официално имението се водеше частна собственост, а въпросът ни какво правят тук хора от тази служба, остана без отговор. Изненада ни и големия брой строителни ръководители от чужбина, които се намираха на обекта. Щом започна разправията с хората от ФСО, при нас дойде човек, който говореше на руски с италиански акцент, за да ни каже, че присъствието ни на обекта е незаконно и нямаме право да снимаме. След това частните охранители ни конфискуваха всичко, а цялата операция се ръководеше от един човек, за когото по-късно разбрахме, че е от Балканите.

ДВ: Имаше ли някакви последици за Вас това посещение?

Д. Шевченко: Строителите бяха сравнително спокойни, но те изглежда не очакваха посетители и не знаеха какво да правят с нас. След като ни конфискуваха вещите, бяхме отведени в полицейския участък в близкото село Дивноморское, където подадохме писмена жалба за извършената кражба. На другия ден един полицай ни се обади да ни информира, че вещите ни били открити случайно в една гора. Разбира се, сред тях липсваха носителите на данни. Целият случай беше потулен. Когато по-късно моят колега Сурен Газарян отново отиде до двореца и се опита да стигне до плажа, беше заплашен със съд, поради което се наложи да напусне Русия.

ДВ: След 2011 година ходили ли сте и друг път до "Двореца на Путин"?

Д. Шевченко: Не съм влизал в комплекса, но наблюдавахме какво се случва около него. Цял участък от крайбрежната ивица беше обявен за забранена зона, виждал съм как гранични служители разгонват хората от плажа. Беше им наредено да си приберат палатките, личните им данни бяха записани. По-късно разбрах от медиите, че всичко това е било, защото яхтата на Путин "Олимпия" се е намирала в района - очевидно по това време той е пребивавал там.

Автори: Наталия Смоленцева, Елена Баришева


Поставете оценка:
Оценка 3 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Кокич

    123 49 Отговор
    Дойчето продължава с антипутинската пропаганда !

    Коментиран от #13

  • 2 Балалайков

    99 44 Отговор
    Този на Навални лявата топка ли е ? Обзалагам се че един ден това ще бъде правителствена резиденция. Тия дето сега много реват , да не се окаже че е с крокодилски сълзи.

    Коментиран от #11, #85

  • 3 има поговорка

    82 31 Отговор
    ,,Не гледай в чинията на другия,да не останеш гладен,,

    Коментиран от #8, #64, #71

  • 4 По добре и

    119 43 Отговор
    Предпочитам да гледам дворците в Русия, отколкото жертвите на САЩ по света.
  • 5 розово

    82 19 Отговор
    На единият край на Черно море Путин на другият край Доган. Просто съседи.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Интерпол

    76 29 Отговор
    Е па зяпай, лошо нема!
    Кажи дрюгарю Навални как ще връщаш над милион долара на ЕС фирми, те си ги искат и са по-лошиии от Путин, ама много по-лоши.

    Коментиран от #15

  • 8 ББ - БАЦО

    25 2 Отговор

    До коментар #3 от "има поговорка":

    Кажи им !👍
  • 9 kkk

    69 27 Отговор
    Помия от дойче зеле
  • 10 Дамм

    65 29 Отговор
    Изпаднал в сорософреничен сън и видял двореца на Путин! клоун, смешник

    Коментиран от #20

  • 11 сила

    29 40 Отговор

    До коментар #2 от "Балалайков":

    Колкото на Доган е правителствена резиденция....не бъди наивен
  • 12 реалиста

    33 79 Отговор
    Путин е педофил и русофилията е заболяване
  • 13 гост

    34 69 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Кокич":

    Това е началото на края на кремълското джудже ...

    Коментиран от #21

  • 14 Архитектурата

    34 7 Отговор
    Mа ако знаете изтривалката за вaлянkите е колкото стадион МАРАКАНА!!!
  • 15 Прочети ,

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Интерпол":

    по-горе коментар 3 ..
  • 16 Путин

    45 6 Отговор
    Добре де. Дайте сателитна снимка. Или точни координати , че да го видим на Гугъл мапс

    Коментиран от #84

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Оферта за 3D визуализации

    32 7 Отговор
    Ако сороснята ми платите, ще ви паравя един VR и ще видите каквото поискате вп3Д-то, пък разпарвяйте че е на който искате и се намира където си харесате!

    Коментиран от #54

  • 19 хахахахаха

    52 9 Отговор
    "Видях двореца на Путин отвътре" А макарите на принцесата видя ли?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 трола стоян георгиев

    26 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    опа тва е моя реплика. но добави и че русия ще фалира до няколко месеца!
  • 22 Сал Наш Бойку

    20 2 Отговор
    С едно едно навесче
  • 23 не може да бъде

    46 7 Отговор
    Във вестник"Независимая газета"има интересна статия за "богатствата "на Путин.За тези ,които не знаят ще кажа,че собственик и гл. редактор на вестника е Константин Ремчуков,който в никакъв случай не може да бъде обвинен в симпатии към Путин.В тази статия се обръща внимание на едно изказване на Путин относно "разследванията" на Навални за корупцията в Русия и личното имущество на Путин,че тези "разследвания" са по-скоро опит за официализиране на информация,предоставена на Навални от специалните служби на Запад.Путин никога не говори празни приказки!

    Коментиран от #47

  • 24 Тъжно соросоидче

    42 8 Отговор
    А чичко Сорос няма дворец
  • 25 Дойче веле

    44 6 Отговор
    Видяха ли шкафчето, чуха ли записите? Що не реват?

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ОПОЗНАХ ДВ - DW ОТВЪТРЕ

    50 7 Отговор
    АБСОЛЮТЕН СЛУГИНАЖ, НЯМАТ НИТО ЕДИН ИЗТОЧНИК И БЪЛВАТ СИРОСОИДНА ПРОПАГАНДА КОЯТО ИДВА ОТ НЯКЪДЕ НА ИМЕЙЛ КАТО ЗАДАЧКА ДА РАЗВИВАТ КЛЕВЕТИ!

    Коментиран от #32

  • 28 Комуниста

    47 5 Отговор
    Клеветиците от ДВ преди 1989г раздухваха пропаганда, че в НРБ спяли на дюшеци на пода и ползвали свещи да си светят яли сурова храна!
  • 29 Разведчик

    12 44 Отговор

    До коментар #25 от "Дойче веле":

    Конечно, повече от 70 милиона Руси чухме как ФСБ се издъниха и признаха за опита за убийство на НАВАЛНИ!
    Путин си отива...навсегда

    Коментиран от #40

  • 30 Тръмр

    29 8 Отговор
    А за почистване на белия дом американците платиха 500 000долара, че да може на БайАсан да му е чистичко
  • 31 здравния министър

    29 4 Отговор
    Факти, по-полека с новините от Русия, че нашата соросня се превъзбуди и ще получи инфаркт от вълнение. А е епидемична обстановката и дори за 20 човека няма линейки и място по болниците.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Джуджанка

    3 11 Отговор
    Докосни ме и ела, в двореца съм сама. Не вярвах, че мога да си построя дворец.....
  • 34 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

    34 8 Отговор
    Роснефт на година имат по 20 милиарда печалба могат да отделят колкото си поискат средства за строеж на каквото си поискат. Защо не видят приближените бизнесмени до канцлера Меркел какви палати и яхти ди строят?
  • 35 Политолог

    17 39 Отговор
    Има много пишещи, подкрепящи Русия, диктатора Путин. Но защо децата ви учат и остават на запад? Защо остават после в САЩ, нали там е лошо, а в Москва прекрасно? Лицемери и продажни, платени глупаци
  • 36 АБЕ ИДИОТИ

    38 12 Отговор
    И да го има какво бе ?! Нали е президент на тая страна 20 и колко години вече, бе ?! За именията на Обама и компания на острова във Флодира където си правят сбрика всичките педофили, защо никой нищо не пишеее педофилииииииииииииииии ?! А оня Джефри Епщайн собственика на Лолита Експрес, защо никъде не пишете за него, ами цитарате глупости на грантаджии и фондажии. И нашия срам ме е да го нарека премиер им приглася. О неразумни юроде, кога ще спреш да вярваш на марионетки на оная дъртата бежанка Меркел и компания ?! Ееех на тези същите и преди 30г. се доверихте и какво стана ?! Българи - кенеф на ЕС ! Айде довиждане !
  • 37 Жуже ВЕЛИКАН

    5 17 Отговор
    Путя форевер!!!
  • 38 Непрокопсал соросоид

    31 10 Отговор

    До коментар #32 от "Хихихихии....":

    Какво да гледам в тубата изфабрикувано филмче от НПО на Сорос. Номера няма да мине, не се напъвайте соросоиди скъсани.
  • 39 NASRAXTE СЕ СОРОСИ,

    20 7 Отговор
    Спрете се, памперса има капацитет вашия капацитет вече е надвишен!
  • 40 диагноза

    26 6 Отговор

    До коментар #29 от "Разведчик":

    "Путин си отива...навсегда" колко пъти ще си ходи тази година?! Че нещо последните 10г само ни залъгвате. ;)

    Коментиран от #49

  • 41 Читател

    41 4 Отговор
    По времето на Плевнелиев хвърчаха едни хеликоптери, снимаха се едни дворци по-големи от Белия дом, пък Дойче веле нищо не каза. Щяха нещо да събарят, ама нищо не се получи. Защо ли?

    Коментиран от #56

  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 28 Отговор
    Русия се управлява от психопати.

    Коментиран от #58

  • 43 ПУTНИК

    22 7 Отговор
    Шафченkо гледай да не видиш отвътре килията на Нeвални!!!
  • 44 НАРОДА НА РУСИЯ СРЕЩУ 20 год....

    17 32 Отговор
    ПРЕСТЪПЕН, СМЪРТОНОСЕН И КРАДЛИВ ПУТИНОВ РЕЖИМ!
    ПУТИН ВЪН! СЪД ЗА МАСОВИЯТ УБИЕЦ!
  • 45 Цървули

    10 19 Отговор
    Малиии БГ гъзофилите русофили едно чекмедже на въпрос го направиха Да кажат за Бога-Жуже Двореца
  • 46 Behemoth

    12 23 Отговор
    Путин много взе да ми пада в очите.....ако това нещо за милиард и нещо е наистина за него значи човека отдавна е на черешата ....
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 барчо

    33 3 Отговор
    Забравили са дазададат въпроса на този Д.Шевченко, а той е следния. Щом според Вас г-н Д.Шевченко, Вие лично или някой ваш познат, непознат, приятел, враг, извънземен с една дума някое живо същество дали е виждало президента Путин, който се явява собственик в сянка в някакъв момент на територията на така наречения си собствен дворец??? Щото този дворец на територрията на 40 княжества Монако все пак не е незабележим и щом е собственик ще иска ей така да го види отвътре и да му се порадва. Ейййй, тия сороси нещастни граница нямат от простотии. Тук ниой не се интересува, че подариха на едни хора авиокомпания Балкан за 200 000 долара на цената на една къща, като само стойността на 1 самолет е 10 пъти повече, да не говорим за апартаментите по цял свят, летищата, хеликоптери, селскостоп. самолети, зап.части и т.н. на стойност няколко милиарда долара. За ве години не само че не вкараха и един долар, а и продадоха абсолютно всичките и активи и от авиокомпанията остана само лиценза. Що никой не задава тоя въпрос как тя обяви фалит и държавата Бългя.аия беше принудена да си откупи само лиценза от нея, та да имаме авиопревозвач???
  • 49 Ахам

    27 6 Отговор

    До коментар #40 от "диагноза":

    И Навални си отива, там където му е мястото у Зандана.

    Коментиран от #53, #55

  • 50 Амиии

    7 11 Отговор
    RE:

    И днес се очертава тежък работен ден за нашите ошанки ..😁😁😁
  • 51 !!!?

    9 13 Отговор
    Локация на двореца на Путин: Между селището Геленджик и по-малкто Дивноморское, югоизточно от Новороссийск, на Черно море. Ако се кликне на ресторантчета Тортилла - по уличката в дъното се вижда гората с двореца на Путин, но иначе целия район е в анонимно зелено !!!?

    Коментиран от #63, #70, #82

  • 52 Павел пенев

    18 2 Отговор
    Обекта не се охранявал,но случайно ги забелязали от ФСБ. Литературно съчинение, но
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ха ха хаааа

    0 7 Отговор

    До коментар #18 от "Оферта за 3D визуализации":

    Може да направиш бибииийп ..😁
  • 55 Искаш ли

    0 6 Отговор

    До коментар #49 от "Ахам":

    Да сложим бас ,че няма да има пандела ?!

    Коментиран от #61

  • 56 барчо

    16 0 Отговор

    До коментар #41 от "Читател":

    Абе аз тогава питах един елементарен въпрос. Хеликоптера е едно от най-опасното и разходоемко летателно средство. Летяха сума ти часове, милиони за гориво, заплати, застраховки и т.н. Най-евтино и елементарно щеше да пуснат един от ония безпилотни шпионски самолети. Евтино и с подробности. То такива верно, че си нямаме, но съвсем елементарно можеше да се закупят няколко от големите квадрекоптери и щяха да свършат същата работа. Със сигурност щеше да излезе с няколко стотици хиляди пъти по-евтино. Сигурен съм в това. А си абсолютно прав, че от цялата олелия нищичко не произлезе. Прах в очите на слепите.
  • 57 Дългият

    3 5 Отговор
    Много заблуден добитък пише тук....
  • 58 ГРАД ЛОМ

    0 4 Отговор

    До коментар #42 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Некой път ти се намества акъла ...
  • 59 ема

    26 3 Отговор
    "Дойче веле" Едно от най-отвратителните ,гнусните , долните малоумни предатели за които не, че са хора о отвратителни същества.Преди много години наивно им вярвах сега само заглавието ме отвращава. Не съм толкова наивен и глупав за да им вярвам на тези свине.
  • 60 Хахаха

    3 24 Отговор
    Путуркин, като засекрети имотния ретистър си мшслеше, че ще покрие корупцията...
    Запада му излови шпионите, като пилци по паспорти и тел. номера, та това издраното ли си мисли, че ще прикрие ...
    Путин е смъртник ...
  • 61 Ади сега

    15 0 Отговор

    До коментар #55 от "Искаш ли":

    Е па не бъди жесток, те в Русия не убиват пълзящите, не че светът няма да е по-чист и добър без НаХвалчо Далаверков, имаме нужда и от коронавируси, да усилим имунната система.
  • 62 Христо Иванов

    8 1 Отговор
    От това видео взех идеята за десанта на сарая на Доган

  • 63 барчо

    9 1 Отговор

    До коментар #51 от "!!!?":

    Стига с тоя Путин бе!!! Не е на Путин! Мой е. Тия хора са мои хора и за мен го направиха. Не търсете връзка, защото конспирацията ми е толкова голяма, че никой не може да върже нещата с мен. Ама айде ще ви дам сламка. Преди 15 години бях на Причи рынак в Масква и си купих една костенурка. Една кифла обаче се огледа у нея и почна да наддава кинти да я вземе тя. Стигна до 100 000 долара и до към 5 милиона ги вдигаше по милион на марш. Абе не ми се даваше, ма накрая нещо ме жегна и ми заговори един вътрешен глас: "Дай и я бе, балък!!! Не се стискай" Дадох и я, ма пък тя ги нямаше кеш тия пари и ми подписа полица. Оказа се, че е дъщеря на лелята на майката на тоя Игор Сечин. Преди година и половина си поисках кинтите и те решиха да бъде в натура, щяло да и излезе по тънката лайсна. Пак нямали кеш. Съгласих се, щото и без тоя дворец щях да остана. Що се отнася до Токарев, той само участва в игръта. Никой не е. Навлек. Та двореца е мой. Вчера се нанесах.
  • 64 Rado

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "има поговорка":

    Да, това важи и за шкафчето на Байко. Или пак избирателно
  • 65 Диверсант

    20 3 Отговор
    Започва да ми светва. Сега когато от една година Сорос, Гейтц и компания плячкосват светът, хората остават без работа, без доходи. Дребни предприемачи фалират, намериха врагът... ПУТИН ИМА ДВОРЕЦ.. И какво му остава на елементарния мозък??? Кой е виновен че затъвам??? ОНЯ КЪДЕ ИМА ДВОРЕЦ
  • 66 Нищо ново

    8 11 Отговор
    Оставете "Двореца за Путин. Историята на най-големия подкуп", Ами я да видим кой ще бъде българския "Дневални" за да осветли обществото,как стана така, че българската крайбрежна ивица при река Камчия бе обявена от руснаците за забранена за достъп на българите зона...???
  • 67 Доцента

    2 14 Отговор
    Путин,чао,чао,чао
  • 68 факт

    10 0 Отговор
    а и аз бях там и аз видях.....
    важи ли това и за чекмеджето!?
  • 69 DrivingPleasure

    17 2 Отговор
    Абе наистина ли има глупаци да се ловят на такава евтина пропаганда?
  • 70 веселяк

    7 1 Отговор

    До коментар #51 от "!!!?":

    Публикувано във факти.бг: но иначе целия район е в анонимно зелено !!!? Това анонимно зелено да не е, като дървесно синьо с небесно кафяв отенък!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 жжоо

    11 2 Отговор
    Защо му е на Путин това? Намира се по Дивноморское в една горичка. В този район има доста такива сгради. Предназначението им не е ясно. Италианските строители не са в Сибир или на Марс. Защо никой не ги търси?
  • 73 Боко праните гащи

    4 13 Отговор
    Тука много фенове на Путин бе

    Коментиран от #75

  • 74 Кински

    9 1 Отговор
    То и за Росенец никой не знаеше ,ама го има .ще забранят достъп по суша въздух и вода.плаж няма да има и път няма да има .и на кея няма да се спира .точка
  • 75 Аааа

    1 2 Отговор

    До коментар #73 от "Боко праните гащи":

    И ти слагат минуси. И аз се изненадвам от бройката им. Неангажиращо мнение, а толкова минуси. Става нагло, не се ли усещат?
  • 76 Геро

    1 10 Отговор
    Веднъж и аз да съм доволен, че съм българин.... или поне, че не съм руснак.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 д;Невални

    11 0 Отговор
    Що не пишете за двореца на султана на Бруней, за двореца на ЕрГолям - комшията, или на някой бял Чаршаф от емирствата. Те не избиват любовниците си, не затварят инакомислещите, не разчленяват неудобни журналисти. Пишете за фотографчето дето се самоодави докато снимало скъсаната лай няна тръба във Варненския залив. Пишете за фирмата изпълнител на пропадналото метро, за грандиозните обекти/кражби на европейски проект в България, за извратената социална политика в Англия и Холандия.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 радио Ереван

    12 1 Отговор
    И като видя двореца , как е ? Нощно шкафче с пачки рубли, евра има ли, кюлчета , патлаци има ли ?
  • 81 стоян георгиев

    1 6 Отговор
    дрогари прави ли ви впечетление как деистват руските институции като стане въпрос за путин?сега разбрахте ли от къде му идват идеите на гешев,а дрогари?и накрая как може да харесвате путинландия и да не харесвате умаленото копие у нас дрогари?всъщност тва че не харесвате борисов е цирк нали така?на изборите ясно ще се види !точно както при батко путин!
  • 82 .стефан

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "!!!?":

    Интересно е кой е дал на Навални документи за Путин в Дрезден след като целият архив на Щази е прибран от ЦРУ.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Пумияр, толбухин,

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "Путин":

    Е кой ще пусне гугъл мапс да снима там бе, аланколу, единственото ни успокоение че и късия боклук няма да го отнесе в ТРАПА....
  • 85 Сто

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Балалайков":

    Ало, Балайков, какво правиш в страната ни, бероднико
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Конник

    1 0 Отговор
    Колко по големи дворци има в Русия, ама за тях не се говори! Да покажат нотариален акт и ще им повярявам. Ха ха хаа....
  • 88 Конник

    1 0 Отговор
    Как си влезнал, акостро секретен и защитен????
  • 89 И аз съм видял...

    2 0 Отговор
    ...много дворци в Австрия,Полша,Чехия,Германия,Холандия...,но това съвсем не значи ,че са на Путин...
  • 90 сноу

    1 0 Отговор
    Типична манджа с грозде ..Шибаченко туй видял ,онуй видял ,ама най-вече видял басейн ...Че то из БГ-то до всяка що годе спретната вила има басейн..На гъзерян пък откровенно ръси измишльотини, от постни по постни...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания