Отидете към основна версия

7 032 37

От Франция: Борисов трудно ще задържи контрола

  • бойко борисов-
  • медии-
  • избори

Партиите на протеста влизат в парламента

Снимка: БГНЕС/EPA

Българският премиер Бойко Борисов ще срещне трудности да задържи контрола в страната след парламентарните избори, съобщи Франс прес.

Посочва се, че избирателите са реализирали сравнително висока изборна активност. Активността вкара в парламента партии на протеста, които се обявиха срещу статуквото при протестите през лятото.

Посочва се, че ГЕРБ ще остане най-голямата партия в страната, но се отчита голям отлив на подкрепа. За второто място се съревновават Има такъв народ на шоумена Слави Трифонов и БСП.

В парламента ще влязат и две от опозиционните партии, обявили се срещу правителството през лятото, каквито са Мутри вън и Демократична България. Медията посочва, че след десетилетие на върховенство в българската политика, сега ГЕРБ имат малко естествени коалиционни партньори.

Очакват се седмици на преговори и възможни предсрочни избори, което означава, че страната може да има трудности в усвояването на европейския фонд за подкрепа. Посочва се, че Трифонов е популярен изпълнител, който привлича хиляди посетители на своите концерти чрез патриотични песни.

Посочва се, че правителството на Борисов е обвинявано в тесни отношения с висши бизнесмени в страната.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 30 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: