Отидете към основна версия

1 775 7

Големите държави да продължат да харчат

  • сащ-
  • икономика-
  • джанет йелън

Призив на Джанет Йелън

Снимка: БГНЕС/EPA

Водещите икономики трябва да заделят значителна подкрепа, за да се гарантира бързо възстановяване. Това обяви финансовият министър на САЩ Джанет Йелън, съобщи Вашингтон Пост.

Министърът излезе с обръщение към МВФ и Световната банка. Според нея е важно големите държави да продължат своята подкрепа към икономиката.

Световната банка се призовава да продължи да помага, особено на бедните страни. Това показва промяната на посланията на новата администрация.

Търси се подобряване на международното сътрудничество. Йелън обяви, че с общи действия, страните могат да овладеят тенденцията по разширяване на неравенствата.

Значителната фискална подкрепа от водещите икономики значително е подобрила международните очаквания, но са нужни още действия. Предстои работа върху решаване на въпросите с дълга на отделни страни.

Развиващите се страни са призовани да поддържат обща работа с международните банкови институции.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Инвестирайте в своите икономики

    Американският министър на финансите призова водещите страни да инвестират в развитието на своите икономики, съобщи FOX News. Днес Джанет Йелън прис ...
    05.06.2021
    1 837
    11
  • Идва икономически скок

    ЕС ще постигне икономически скок през втората половина на тази година. Това обяви председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард, цитира ...
    10.04.2021
    5 152
    26
  • САЩ призовават за минимален корпоративен данък

    Американският министър на финансите днес се очаква да отправи призив за минимален размер на корпоративния данък в световен план, съобщи Вашингтон пост ...
    05.04.2021
    1 839
    4