Last news in Fakti

5 Април, 2021 14:25 1 837 4

САЩ призовават за минимален корпоративен данък

  • сащ-
  • данък-
  • джанет йелън

Предложение на Джанет Йелън

САЩ призовават за минимален корпоративен данък - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският министър на финансите днес се очаква да отправи призив за минимален размер на корпоративния данък в световен план, съобщи Вашингтон пост.

Днес Джанет Йелън ще говори пред Чикагския съвет по глобални въпроси. Водят се преговори с другите големи икономики.

С тях трябва да се договори международна минимална ставка на корпоративния данък. Това се казва в част от речта на Йелън.

Американската администрация има план за повишаване на корпоративния данък, за да осигури средства за плана за инфраструктурно обновяване. Преговорите с други страни за въвеждане на минимален данък ще намалят вероятността компаниите да се преместят в офшорни зони.

Това трябва да потвърди увереността в стабилните данъчни системи на правителствата. Това означава, че събират достатъчно приходи, за да се инвестира в основни обществени блага.

Администрацията на Доналд Тръмп намали американския данък, обяснявайки, че преди американските компании са били в неравнопоставена позиция.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    12 0 Отговор
    Демек пАри нЕма действайте, кой е луд с данъци да изгони кокошките със златните яйца.
  • 2 К 1929

    14 0 Отговор
    ФАНТАЗИИТЕ НА ЕДНА СТАРА ЧАПЛА.
  • 3 Фризуроф

    0 0 Отговор
    няма да стане
  • 4 Аналитик плюс

    1 0 Отговор
    Пак се опитват да се налагат в световен мащаб. Само че, това което да речем, е необходимо на американците сега, може би не е необходимо на другите, а обратно. Напротив, Германия едва ли ще иска да увеличава корпоративния данък на немските корпорации поради пандемията