Last news in Fakti

10 Април, 2021 19:05 1 768 7

Големите държави да продължат да харчат

  • сащ-
  • икономика-
  • джанет йелън

Призив на Джанет Йелън

Големите държави да продължат да харчат - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Водещите икономики трябва да заделят значителна подкрепа, за да се гарантира бързо възстановяване. Това обяви финансовият министър на САЩ Джанет Йелън, съобщи Вашингтон Пост.

Министърът излезе с обръщение към МВФ и Световната банка. Според нея е важно големите държави да продължат своята подкрепа към икономиката.

Световната банка се призовава да продължи да помага, особено на бедните страни. Това показва промяната на посланията на новата администрация.

Търси се подобряване на международното сътрудничество. Йелън обяви, че с общи действия, страните могат да овладеят тенденцията по разширяване на неравенствата.

Значителната фискална подкрепа от водещите икономики значително е подобрила международните очаквания, но са нужни още действия. Предстои работа върху решаване на въпросите с дълга на отделни страни.

Развиващите се страни са призовани да поддържат обща работа с международните банкови институции.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Venturа

    11 0 Отговор
    Копуването на бедни държави, да продължава! Призив от ИЛЮМИНАТИТЕ!
  • 3 Сандо

    10 0 Отговор
    Както обикновено и в тази криза богатите станаха по-богати,а бедните по-бедни.Всякакви подобни призиви са за създаване на мъгла около истината.
  • 4 Реално

    12 0 Отговор
    Под думата "помощ" се разбира кредити...И няма не искам-взимаш и после-жална ти майка...Те това им е "помоща" на МВФ и Световната Банка...
  • 5 Гост плюс

    0 0 Отговор
    Хегемоните пак е разпореждат в света.... По навик...Пак казват кой какво трябва да прави. Сигурно никога няма да се научат на малко скромност
  • 6 kjl

    3 0 Отговор
    "Значителната фискална подкрепа" !!! за тази жена означава печатане на пари.
    "страните могат да овладеят тенденцията по разширяване на неравенствата" ??? Как??? Като само едните имат право да печатат безкнролно и да раздават на бизнесите и населението СИ, а другите нямат, НО плащат сметката!!! ДЕМАГОГИЯТА при тези е стигнала връх на наглостта.
  • 7 знаещия

    0 0 Отговор
    Малее , такава инфлация се задава ,че ме е истина.....