Отидете към основна версия

1 569 4

Германия започна голяма проверка на Гугъл

  • германия-
  • проучване-
  • гугъл

Разглеждат се приложенията на търсачката

Снимка: БГНЕС/EPA

Германската агенция за регулиране на конкуренцията обяви, че започва производство срещу компанията Гугъл, съобщи Ди Велт.

Разглеждат се твърдения за противоречие със законодателството на страната. Разглеждат се нарушения в областта на конкуренцията.

Проучва се една от услугите на търсачката. Установява се дали тя представлява пречка за услугите, предлагани от конкурентите.

Разглежда се и дали има неприемливи изисквания в договорените условия. Важно е дали това нарушава правилата за авторско право.

Посочва се, че не трябва да има издатели, които да останат ограничени от услугата. Гугъл пусна приложение в страната, което предлага журналистически статии от висок стандарт, за които компанията плаща лиценз.

Първоначално беше включена определена група медии, но сега приложението се разширява.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Журналисти задържани на протест в Германия

    Германската полиция е задържала тринадесет журналисти на протест на природозащитници, съобщи Ди Велт. Протестът беше срещу строеж на магистрала кра ...
    06.06.2021
    2 165
    20
  • Италия глоби Google със 100 милиона евро

    Службата за защита на конкуренцията и пазара на Италия глоби американската компания Google с над 100 милиона евро за злоупотреба с господстващо положе ...
    13.05.2021
    1 586
    4
  • Гугъл с голяма иновация

    Компанията Гугъл подготвя голяма промяна за профилите на своите потребители, съобщи FOX News. Компанията работи за сигурно влизане. Постепенно ще б ...
    08.05.2021
    4 420
    11
Новини по държави: