4 Юни, 2021 14:32 1 541 4

Германия започна голяма проверка на Гугъл

  • германия-
  • проучване-
  • гугъл

Разглеждат се приложенията на търсачката

Германия започна голяма проверка на Гугъл - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германската агенция за регулиране на конкуренцията обяви, че започва производство срещу компанията Гугъл, съобщи Ди Велт.

Разглеждат се твърдения за противоречие със законодателството на страната. Разглеждат се нарушения в областта на конкуренцията.

Проучва се една от услугите на търсачката. Установява се дали тя представлява пречка за услугите, предлагани от конкурентите.

Разглежда се и дали има неприемливи изисквания в договорените условия. Важно е дали това нарушава правилата за авторско право.

Посочва се, че не трябва да има издатели, които да останат ограничени от услугата. Гугъл пусна приложение в страната, което предлага журналистически статии от висок стандарт, за които компанията плаща лиценз.

Първоначално беше включена определена група медии, но сега приложението се разширява.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гугъл

    0 4 Отговор
    Гугъл даде Ютюб на Кремъл да води хибридна война и пропаганда.
  • 2 Факт

    0 0 Отговор
    Пернишка секта в България използва Гугъл Плей като платформа за тероризъм

    Коментиран от #3

  • 3 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    ...слаба ракия ,щом си нямат,,пернишки винкел,,
  • 4 ГДР

    1 0 Отговор
    Ако не бяха американците германците още щяха да носят шмайзери и череп и кости на фуражките а сега продават германска техника и технологии по целия свят
Новини по държави: