Отидете към основна версия

2 688 19

Япония може да намери споразумение с Владимир Путин

  • япония-
  • преговори-
  • русия

Това обяви Мунео Сузуки

Снимка: БГНЕС/EPA

Японското правителство вярва, че може да договори споразумение с Русия, докато Владимир Путин е държавен глава, съобщи ТАСС.

Това обяви Мунео Сузуки. Той е водеща фигура в преговорите.

Двете страни опитват да намерят решение за Курилските острови. Сузуки смята, че това може да е реши, докато Путин е на поста.

За това и моментът трябва да се използва. Източник от японското правитeлство потвърди, че руският държавен глава е готов да продължи преговорите.

В момента обаче няма представител на японското правителство, който да е отворен за това. Очакват се различни разговори за нови преговори.

Двете правителство опитват да намерят решението през последните няколко години, като това трябва да разшири тяхното икономическо сътрудничество.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Япония протестира пред Русия - Юли 2021

    Японското правителство обяви протест срещу пътуването на руския премиер Михаил Мишустин до остров Итуруп, съобщи ТАСС. Коментар дойде от японския в ...
    26.07.2021
    3 301
    33
  • Важно е да намерим общ подход за Русия

    Водещите икономики в света трябва да намерят съвместен подход спрямо Русия. Това обяви японският външен министър Тошимицу Мотеги, цитиран от ТАСС. ...
    05.05.2021
    2 943
    28
  • Победа за опозицията в Япония

    Кандидати, подкрепени от опозиционни партии, спечелиха избори в Япония, съобщи ТАСС. Вотът в страната разпредели три места в парламента. Това са пъ ...
    26.04.2021
    1 850
    4
Новини по държави: