Last news in Fakti

26 Април, 2021 10:54 1 843 4

Победа за опозицията в Япония

  • япония-
  • избори-
  • йошихиде суга

Разпределни бяха три парламентарни места

Победа за опозицията в Япония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Кандидати, подкрепени от опозиционни партии, спечелиха избори в Япония, съобщи ТАСС.

Вотът в страната разпредели три места в парламента. Това са първите избори, след като Йошихиде Суга пое премиерския пост.

Резултатите се смятат за сигнал за управляващата Либерално – демократическа партия. Големите парламентарни избори ще се проведат през есента.

Тримата кандидати, които спечелиха вота, са подкрепени от опозиционната Конституционно – демократическа партия. Суга обяви, че приема решението на избирателите.

Той обяви, че неговата партия ще се опита да поправи грешките, които е допуснала. Представители на опозицията обявиха, че вотът показва очакванията на избирателите за по-добра работа от страна на правителството.

Избрани бяха представители на три региона в предсрочен вот.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще има харакири

    6 1 Отговор
    Японската мъка продължава.Искат Курилите ама няма да ги еидят.Японците ще са роби на китайците а каквито са горделиви мани ббегай
  • 2 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 1 Отговор
    Защо не пишете по каква система са избрани тези 3-ма кандидати. На мен ми се струва, чу са по МАЖОРИТАРНА СИСТЕМА тези избори. Говори се за 3 избрани кандидати, а не за проценти.
  • 3 no name no face no number

    3 3 Отговор
    Този Слуга е ясен да видим есента следеащият сигурно пак васал на уса

    Коментиран от #4

  • 4 Тп си

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "no name no face no number":

    По добре от васал на Катай
Новини по държави: