Отидете към основна версия

4 156 43

Лукашенко се готви за война с Европейския съюз

  • александър лукашенко-
  • беларус-
  • европейски съюз-
  • роман протасевич

Беларус официално извика за консултации представителя си в ЕС

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Беларус извика днес за консултации постоянния си представител в Европейския съюз, след като Брюксел въведе икономически санкции във връзка с принудителното приземяване на самолет на авиокомпания "Райънеър" в Минск от беларуските власти, предаде Ройтерс.

"Постоянният представител на Република Беларус в Европейския съюз е извикан в Минск за консултации. Освен това на ръководителя на представителството на ЕС в Република Беларус е предложено да замине за Брюксел за консултации, за да информира ръководството си за позицията на беларуската страна по отношение на неприемливостта на натиска и санкциите", заяви беларуското външно министерство, предаде БТА.

Беларуските власти въведоха също така забрана за влизането на територията на Беларус на представители на европейските структури, които имат общо с въвеждането на ограничителните мерки срещу Минск.

Беларус обяви, че преустановява участието си в инициативата на ЕС "Източно партньорство", предаде Франс прес.

"Не можем да изпълняваме задълженията си по това споразумение в контекста на санкциите и ограниченията, които ни бяха наложени от ЕС", заяви беларуското външно министерство.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: