Отидете към основна версия

9 534 71

Северна Македония да спечели САЩ пред България

  • северна македония-
  • преговори-
  • българия

Това смята Иво Рангелович

Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония трябва да убеди САЩ, че позицията на България за европейските преговори на страната противоречи на американските интереси. Това обяви македонският анализатор Иво Рангелович пред Слободен печат.

Той коментира изборите в България. Много представители на македонското правителство смятаха, че може да има напредък след вота.

Анализаторът смята, че сега ситуацията в страната става непредвидима. Това прави започването на европейски преговори от македонското правителство още по-трудно.

При продължаване на спора, въпреки, че е възможно решение, двете страни може да се окажат в много обтегнат диалог. Рангелович смята, че е много вероятно да има нови български избори.

Вариант е да се използва португалското предложение за преговори и отделяне на диалога от въпроса за европейското присъединяване. Словенското председателство трудно ще реализира някакъв напредък.

Реално Словения има правителство, което е в противоречие с ЕС. Македонското правителство може да намери решение, като убеди САЩ в своята правота и да договори споразумение с България, което да позволи на страната да стартира преговори с ЕС.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 44 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: