Last news in Fakti

14 Юли, 2021 21:20 9 506 71

Северна Македония да спечели САЩ пред България

  • северна македония-
  • преговори-
  • българия

Това смята Иво Рангелович

Северна Македония да спечели САЩ пред България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония трябва да убеди САЩ, че позицията на България за европейските преговори на страната противоречи на американските интереси. Това обяви македонският анализатор Иво Рангелович пред Слободен печат.

Той коментира изборите в България. Много представители на македонското правителство смятаха, че може да има напредък след вота.

Анализаторът смята, че сега ситуацията в страната става непредвидима. Това прави започването на европейски преговори от македонското правителство още по-трудно.

При продължаване на спора, въпреки, че е възможно решение, двете страни може да се окажат в много обтегнат диалог. Рангелович смята, че е много вероятно да има нови български избори.

Вариант е да се използва португалското предложение за преговори и отделяне на диалога от въпроса за европейското присъединяване. Словенското председателство трудно ще реализира някакъв напредък.

Реално Словения има правителство, което е в противоречие с ЕС. Македонското правителство може да намери решение, като убеди САЩ в своята правота и да договори споразумение с България, което да позволи на страната да стартира преговори с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Що е маке,все е г....о

    91 3 Отговор
    Убедили краварите че макетата са повече подай г@з от нас,да ви е.. у алесандро македониусите скаппани!
  • 2 честен ционист

    65 5 Отговор
    Това е повече от ясно. САЩ ги искат тия клетници в ЕС и НАТО само да прекъснат в зародиш проекта за новия път на коприната.

    Коментиран от #12

  • 3 Гост

    105 2 Отговор
    Не сте познали. Гърция води 28 години преговори с РСМ, докато най накрая макетата клекнаха.Това май го забравиха.
  • 4 русенец

    109 1 Отговор
    И какви им се падате на американците, бе васали смотани, че да им защитавате интересите? Вие сте по-роби и от българите! Рано ви е да сте в ЕС.

    Коментиран от #23

  • 5 Павел пенев

    67 2 Отговор
    Не заслужава коментар този психопат.
  • 6 Перо

    86 2 Отговор
    Толупите от РСМ още разчитат на арменския поп,да се обади и да вкарат македонизма,откраднатата история,измисления идентитет от неетническа нация и създаден език от АСНОМ, в ЕС. Минаха няколко години,остават още 25, ако гледаме гръцкия случай! Бетонни глави!!!
  • 7 Хоро

    62 1 Отговор
    Срам ме е от този българин.
  • 8 Чичо Тончо

    38 1 Отговор
    Ама айде молим ви се! Кой е тоа Иво!? Кой е тоа Иво и отдека е!?
  • 9 ДаЗдраПерМа

    9 26 Отговор
    нашите управници ще подпишат едни бели листове без текст и щатите изведнъж ще ни разрешат без визи да пътуваме през голямата локва това ще е голяма политическа победа но следващото поколение българи ще сърбат горчивата чорба

    Коментиран от #14

  • 10 като видя Мк

    33 3 Отговор
    на номера и ги засичам гоня ги от пътя нямат работа тук. да ходят да го налапат на папата и на арменския поп група да направят.

    Коментиран от #34

  • 11 Евала

    68 0 Отговор
    Ей тия хора и те пострадаха покрай нас
    А ве брат майедонец кой си ти така важен?
    Море ли имаш? Пристанище може би
    с Русия ли граничиш или с Турция?
    Научете си положението там че ми писна от балкански гупаци

    Коментиран от #63

  • 12 Татарина

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    На тати умното момче! Навсякъде компетентен!
  • 13 Славито

    31 1 Отговор
    Ше ви прати сите у космоса!Обещано!!!
  • 14 Перо

    53 2 Отговор

    До коментар #9 от "ДаЗдраПерМа":

    Робското мислене остана в историята! Много българи видяха свят и разбраха какво е патриотизъм,държава,нация и история. Асимилацията на БГ населението в РСМ от бившата СФРЮ и измисленото ново наименование “македонци”,налага да имат история,писменост,култура ит.н. и се започна с голямата лъжа,кражба и измама от съседите,да получат всичко на готово. Е,дойде време да разберат истината и истината да ги направи свободни! ЕС през крив макарон!
  • 15 Мимч

    55 0 Отговор
    Абе макета,вие не разбрахтели,че проблема сте вие,а не ние.Какво търсите сега и от американците ,нас да натискат,като не ние ,а вие им пречите.Научете си най после урока и се договорете с нас,а не да се чекнете на другаде и да клюкарствате против нас...

    Коментиран от #18

  • 16 един от многото

    49 0 Отговор
    И от къде САЩ знаят история на света за повече от 300 години. Тях ги е нямало на картата когато са се случвали събитията за които спорим със Северна Македония. Че и се сърдят на нас , че им казваме Северна Македония при положение , че кръстник им е Гърция!

    Коментиран от #66

  • 17 Донован

    7 8 Отговор
    Изглежда американците (Херо) не контролират процесите в Б-ия?! ГРУ си вършее необезпокоявано - трикът с пенсионираните РУМНО-шпиони беше за да се запазят истинските високопоставени руски шпиони за влияние и взимане на решенията! А и бащата на Ноклай Василев е бил командващ военно-морското разузнаване на НРБ (т.е. ТИМ-ДПС-ГРУ)! Сега Херо ще трябва да догонва събитията не само с македонските "аустронавти", но и с българските БКП+ДС-чалга-"космонавти" - каква елегантна подигравка с американците и европейците, че изостават в балканските "космически" (шпионски) технологии - както през 1960-те! А и лигавенето с "3-те морета" си е чиста заблуждаваща операция! Оценката по 10-степената скала е: ГРУ 9 : 3 Херо !
  • 18 Перо

    58 1 Отговор

    До коментар #15 от "Мимч":

    Те,ако не се освободят от миналото си,никой не може да ги освободи! Крайно време е да разберат,че са “нация” от 1945 г. и държава от 1993 г. Всичко друго е лъжа и измама!
  • 19 ИМПЕРИАЛИСТ

    28 1 Отговор
    РангеловИЧ сърбин ли е?
  • 20 За мъртъв

    39 1 Отговор
    Или добро,или нищо! Но оня- Зелевия демократ ни набута в тази манджа.Първи в света ги признахме за Държава. Ето откъде тръгна всичко останало.Ембаргото с храните- ние им внасяхме, включително горива.Без да платят един лев им харизахме 102 бр танкове- Т-55. Машини в перфектно състояние- от резерва,буквално свалени от трупчета.Заедно със пълен боекомплект.Нагло ги препродадоха на африканците.А без тях,шиптърите щяха да ги направят на кайма към онзи момент.Подла и неблагодарна сбирщина.По разбираеми,исторически причини,имаме предубеждения към южните ни комшии.Но там никой нито ме е псувал на майка,че съм бугарин,нито е бил готов да се сбие за нищо.Точно обратното: Здрасти комшу! Добре дошъл! С какво мога да ти помогна и услужа!
  • 21 Прост, но упорит е северно македонеца

    26 1 Отговор
    Първо макетата трябва обяснят на американците, че Майкал Джексън бил македонец:)) поне така твърдяха до скоро! Ако американците се съгласят с това, може и да се съгласят с фалшификацията на българската история!
  • 22 от село Извор

    23 2 Отговор
    Напишете нещо за глупавия проект да се прокопае Конявска планина при село Извор Радомирско за да се прекарва жп линия до Македония това е пълна глупост ние от село Извор не искаме глупавия проект искаме планината да е цяла не да се рови в нея вече има жп линия до Кюстендил през Земен защо трябва да се прави нова
  • 23 джаич

    2 43 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Каракачан , си ти ? Твоjто маме татарско , арно си велиш ама дали си веруваш ? Мора повеке да се мисли и по малце ракиjа да се пие !

    Коментиран от #25, #33, #60

  • 24 Механик

    37 1 Отговор
    Значи, щом позицията на България не е в изгода за САЩ, значи България трябва да бъде смачкана? Трябва да бъде притисната от САЩ и пуделите им ?!
    Българи, вие това ли искате?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Грогу

    37 0 Отговор
    Гърците ги пуснаха , защото си взеха тяхното. Американците ще трябва да ни бомбандират , за да ни принудят да подарим на това недоразумение "Македония" историята си .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ленко Петканин

    23 2 Отговор
    Никакви отстъпки за тези Балкански цигани.Оставете ги на албанците.Българите да забравят за Северна Македония.
  • 29 Гн Президент и гн министър председателя

    20 0 Отговор
    С удоволствие ще помогна на Македония ако тя изпълни условията.
    1 официялен език Български език и кирилица
    2. Обща история до 1948 година.
    3 договора от 2017 г
    4. Условията на Европа и България икономика жизнен стандарт здравеопазване съдебна система.
    5. Показване че България и Македония може да се
    Понасят и няма дескриминация , местене чупене изтриване на паметници доказващи българския им произход. Заедно честване на общите празници и използване общите символи като
    Звездата на княз Батенберг и др. Между другото тази звезда се ползват от НСО и Руските телохранители на президента Путин. Тя е наше единно наследство от времето княз Батенберг.
    Надявам се скоро да се случи същото с Македония и България.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Маке Донец

    16 1 Отговор
    Като гледам тия, май буцефализма им идва в повече..А славчо (грешката с изписването на името не е грешка) иска македон в Космоса да праща.
  • 32 анонимен

    8 2 Отговор
    Бойчо ги лъжеше,че ще спечели изборите,а сега-дръвце.
  • 33 Перо

    25 1 Отговор

    До коментар #23 от "джаич":

    JeБАН си у глави!
  • 34 Грогу

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "като видя Мк":

    Само така с това нагло племе . Те от добро не разбират , само от тояга .
  • 35 Българин

    15 0 Отговор
    Тия макетата заслужават да видят EU през крив макарон
  • 36 оптимист

    23 1 Отговор
    извинявай Иво, ама ти си един тъпанар, погледни една карта на Балканите, помисли малко, и ще се сетиш коя от двете страни би била по важна за САЩ, аман от тъпанари в тая РСМ, постоянно бълват глупости и омраза, това са едни ниандертали с помешан сос сръпски зборови бугарски язик

    Коментиран от #39

  • 37 Гоце

    21 0 Отговор
    Да обещаят на САЩ, че ще им дадат половината Луна! Така ще ги спечелят на тяхна страна…
  • 38 Македонска Луно

    24 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Северна Македония трябва да убеди САЩ, че позицията на България за европейските преговори на страната противоречи на американските интереси.
    ...........
    Малииий, значи сърбоманите не спорят и гледат историческата действителност, ами направо да се слагат на менторите. Нагли и нахал ни, ей!
  • 39 Античното Маке

    24 1 Отговор

    До коментар #36 от "оптимист":

    Малка поправка -сръбския също е български език. Както Македонската азбука е вариант на кирилицата, така и Сръбската кирилица е вариант на кирилицата.
  • 40 Чикчерито

    15 0 Отговор
    Северномакедонеца се надява на други да му уреждат комшийските отношения. Иска фалшива история, северното македонче, даааа...
  • 41 Анти "маке"

    10 0 Отговор
    Гладна кокошка,просо сънува!
  • 42 Онуфри

    1 1 Отговор
    "Восхити ся ти, бачо, восхити ся, знам та. И другите също ся восхититха с твоя помощ, сполай им. И кат ся зафана една радост, една гюрултия, та цяла ниделя вечи. Освободихме ся, викат сички, от пустия му вековен.... гнет, и.. ахго, пукайте с пушки статуслийки"
    Дан продължавам щот модератор дебне🤣🤣🤣
  • 43 Напомнително :

    7 4 Отговор
    Не трябва да позволим влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в него и гадните албанци.
    Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти.
    Ако наложим вето на Сев.Македония ще спечели целият Европейски съюз. Ще загубят САЩ, Турция, сърбоманските келеши-еничари, албанската мафия и "българските" соросоиди(майкопродавци).

    Забележка: На семействата на измекярите Заев и ПЕДЕРовски да не се дават български паспорти!
  • 44 ФАКТ :

    8 3 Отговор
    CAЩ нe иcкaт cилeн Eврoпeйcки cъюз и зaтoвa гo нaтиcкaт дa приeмe cтрaни c мюcюлмaнcкo нaceлeниe (Турция, Aлбaния и Ceв.Мaкeдoния). Нa пo-къceн eтaп щe нaтиcкaт и зa Кocoвo и Бocнa и Хeрцeгoвинa...

    Коментиран от #46

  • 45 Историк

    8 0 Отговор
    Целия този казус го съзфадоха през 1945г. руснаците
  • 46 бай Даньо

    1 7 Отговор

    До коментар #44 от "ФАКТ :":

    По полека по това надолнище че за сега най голямата мюсюлманска държава в ЕС е България . Кое правилно решение да ни гонят ли или изобщо да не бяха ни приемали!?

    Коментиран от #61

  • 47 Хаха

    16 1 Отговор
    Колко трябва да са прости? Приключи онзи,дето козирува.Занимават се с глупости,вместо да помислят къде грешат.Няма български политик, оттук нататък, който да се подаде на натиск, защото ще бъде изметен много бързо и докато не го разберат Северномакетата имат голям проблем.Проблемът им вече е със българският народ.

    Коментиран от #49

  • 48 Гатанка

    0 0 Отговор
    Тъпо, дебело, и досадно ... Що е то?
  • 49 Чалгакосмос

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "Хаха":

    Славчо Космонавфта заедно със СеверноМакедонския Астронавт ще се договорят на Луната

    Коментиран от #62

  • 50 Пешо Астронавта

    4 0 Отговор
    Предлагам всички от евро зоната да им съберем по 1 евро...да има построим совалка на братята Макензи и на луната ...да видим дали там ще има с кой да се дърпат за крачола мамо мамо искам сокче искам да съм евро гражданин без дим в задния двор а само с претенцийки до луната..
    ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ЛУНАТА ВСИЧКО Е freeee
  • 51 Свен

    5 0 Отговор
    Писна ми вече от тия вувузели от Северна Македония! Ореваха орталъка с глупости!
  • 52 Юрий Гагарин

    4 0 Отговор
    На луната стъпи ли Маке.....иде 3та световна ке извади документ за собственост ке си тури знака па ше забие байряка ....и започва ерата на космически туризъм на откриването е поканен и видния Александър Македонски ....от как е разбрал че е македонец ги чака на луната с лимонада и локум
  • 53 Нормален човек

    4 0 Отговор
    Северномакедонските лидери да ни убедят първо, че са се освободили от югославското робство, а чак след това да убеждават другите страни в каквото и да е.
    Отричането на историята не я променя. Те са като щраус със заровена в пясъка глава и си мислят, че като отричат, че са създадени изкуствено от Тито това ще промени целия световен мироглед. Май няма да стане така!
  • 54 ???

    5 0 Отговор
    Тия да внимават,че докато спорят с България да не се прекръстят на Източна Албания ,че натам май вървят нещата....
  • 55 Един там

    9 1 Отговор
    Защо се обиждат когато някой им каже северномакедонец? Нали те си избраха държавата им да се казва Северна Македония. Има и други страни с две имена. Южен Судан - южносуданец, Северна Корея - севернокореец, Нова Зеландия- новозеландец.
    Аз лично ще им казвам вече северномакедонци. Така е редно.
    Колко трябва да си интелигентен, когато в цял свят в учебниците пише едно, само в техните учебници друго и да го приемаш за вярно?
  • 56 Полковник РУМНО

    6 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 57 Скопие лъжат че са бедни!

    1 4 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?! Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 58 КАНАС ЮВИГИ

    3 0 Отговор
    уплашихасе че ще ги пращтат в космоса и пропищяха света !!!А ми МАРС и Луната Е ВАШАТА ПРА РОДИНА !!!! Посеркото журналис да не налива масло и да не се прави на умен !! САШ не е Европа а паркньор и не се опитвайте да разваляте отношения и да се бъркате във вътрешните работи на други държави !! ИНАЧЕ ЗАКОНА НА КРУМ !! АЗ КАЗАХ
  • 59 Баи чеп

    5 0 Отговор
    Да намерят решение със САЩ така могат да станат щат на Америка до сега бяха към Югославия явно тези хора все някой трябва да им диктува какво да правят сами държава не могат да оправляват
  • 60 РОКЕН РОЛ

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "джаич":

    А бе малоумник спри дрогата на бай нарко земеделеца ????
  • 61 РОКЕН РОЛ

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "бай Даньо":

    А ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ИМА В ГЕРМАНИЯ ФРАНЦИЯ ИТАЛИЯ ШВЕЦИЯ И др не гавори глупости 11
  • 62 1111

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Чалгакосмос":

    По скоро другите ще се договарят,Славчо ще ги отсвири.
  • 63 Спас безделника

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Евала":

    ТЕЗИ НАХАЛНИ МАКЕТА СЪВСЕМ ПОЩУРЯХА, КАТО РАЗБРАХА, ЧЕ БРЮКСЛСКИЯ ОБЯД СЕ ОТЛАГА ЗА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ. БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ СЕРИОЗНО ЗАПОЧВА ДА ГИ МРАЗИ, ЗАРАДИ ДРЕБНИТЕ ИМ СЕЛСКИ ТАРИКАТЛЪЦИ. ЯВНО ПРИЧИНАТА Е МНОГО ПО - ДЪЛБОКА, ЗАРАЗАТА - СЪЩО И ВЕЧЕ СЪВСЕМ ЯСНО СЕ ВИЖДА, ЧЕ ТЪПИТЕ СЕЛЯНДУРИ ОТ КОМИЧНАТА РЕПУБЛИКА ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗПИЯТ ДО ДЪНО ГОРЧИВАТА ЧАША НА ОТРЕЗВЯВАНЕТО!
  • 64 Чук ундурма

    0 1 Отговор
    Стане ли Славуца шеф на правителство макар и във сянка ще клек е на макетата и истанбулската конвенция, Отиде ли на среща на високо равнище без сценаристи и написано предварително ще го подлъжат и палячото ще подпише. Щом ще лети във космоса и това ще подпише,,,,,, Много му гпворят звездите
  • 65 Слави Трифонов

    3 1 Отговор
    Ще се разберем със северно-македонците ,но изисква време.Колкото трябва ,толкова .
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Гост

    2 0 Отговор
    Тези край Вардара не проумяват,че така няма да стане,а ще трябва да седната да си изровят главата от пясъка и да признаят някои исторически истини .След това ще има и напредък,но не с инат ,а с работа от тяхна страна.
Новини по държави: