Отидете към основна версия

9 695 17

Новините от България не са окуражаващи

  • северна македония-
  • буяр османи-
  • правителство

Това обяви Буяр Османи

Снимка: БГНЕС/EPA

Към момента няма окуражаващи новини от България. Това обяви външният министър на Северна Македония Буяр Османи, цитиран от Нова Македония.

Дипломатът призна, че се е надявал в България да се състави правителство. Това можеше да възобнови преговорите за присъединяването на Северна Македония към ЕС.

Правителството с първия мандат обаче не беше съставено. Османи призна, че това е важен фактор за европейските преговори на Северна Македония.

Реално комуникацията продължава, но тя е по-скоро формална. Продължава да е много важно да се състави правителство в България.

Османи обяви, че има възможност за договорка и със служебно правителство, но тя е трудна за реализиране. Продължава да се търси вариант за диалог.

Северна Македония се надява, че скоро ще разговаря с българско правителство.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 27 гласа.

Свързани новини

  • България тръгва към нови избори

    България е изправена пред нови избори, след като победителите от последните такива Има такъв народ оттеглиха своето предложение за правителство. Това ...
    12.08.2021
    2 848
    36
  • Невиждана ситуация в България

    България се насочва към трети избори в рамките на година, съобщи Евронюс. Медията разглежда събитията в страната. Посочва се, че победителите от по ...
    11.08.2021
    20 331
    63
  • Шнорхела си отива, ген. Янев остава

    Хората на Слави се наиграха, вече е време за сериозна политика. Вторият мандат го прескачаме и отива директно на третия. Това коментира във "Ф ...
    11.08.2021
    12 259
    68
Новини по държави: