Отидете към основна версия

2 736 16

Да не се разширяват правомощията на ЕС

  • унгария-
  • ес-
  • позиция-
  • петер сиярто

За това се обяви министърът на външните работи на Унгария

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Унгарският министър на външните работи и външноикономическите отношения Петер Сиярто се обяви против разширяването на правомощията на ръководните органи на Европейския съюз (ЕС). Политиката на Будапеща е насочена към гарантиране на националните интереси и затова страната му се е превърнала в „мишена за атаки“ от страна на европейските институции.

"Категорично не желаем създаването на Съединени европейски щати. ЕС е силен, когато неговите държави-членки са суверенни и силни. Това означава, че трябва да спрем да даваме повече правомощия на Брюксел", каза Сиярто.

Вместо това, е необходимо да се "засили конкурентоспособността" на държавите-членки, което в крайна сметка ще увеличи конкурентоспособността на целия ЕС". В тази връзка ръководителят на унгарското външно министерство призова „да забравим за комунистическата идея за фискална хармонизация, както и за глобалния минимален данък“.

Говорейки за политическата ситуация в Унгария, Сиярто припомни, че всичко, което се случва в страната, „се основава на избори, проведени по демократичен начин“. „Западна Европа не може да разбере, че ние не сме представители на левите сили и либералното движение. „Нашата политика е ясно ориентирана към националните интереси, към патриотичното и християнско -демократичното мислене. Затова непрекъснато ставаме мишена за атаки“, заключи Сиярто.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 35 гласа.

Свързани новини

  • Един учител на 14 ученици в ЕС

    Средният брой на ученици на учител в ЕС е четиринадесет, съобщи Евростат. Разглеждат се различните нива на образование. Предложена е статистика от ...
    07.09.2021
    1 397
    5
  • EС не може да се разшири без Сърбия

    Covid-19 обърна животите ни с главата надолу и изостри дебата за бъдещето на Европейския съюз ЕС не може да бъде разширен без Сърбия и не може да б ...
    26.08.2021
    1 928
    24
Новини по държави: