Last news in Fakti

4 Септември, 2021 17:17 2 716 16

Да не се разширяват правомощията на ЕС

  • унгария-
  • ес-
  • позиция-
  • петер сиярто

За това се обяви министърът на външните работи на Унгария

Да не се разширяват правомощията на ЕС - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Унгарският министър на външните работи и външноикономическите отношения Петер Сиярто се обяви против разширяването на правомощията на ръководните органи на Европейския съюз (ЕС). Политиката на Будапеща е насочена към гарантиране на националните интереси и затова страната му се е превърнала в „мишена за атаки“ от страна на европейските институции.

"Категорично не желаем създаването на Съединени европейски щати. ЕС е силен, когато неговите държави-членки са суверенни и силни. Това означава, че трябва да спрем да даваме повече правомощия на Брюксел", каза Сиярто.

Вместо това, е необходимо да се "засили конкурентоспособността" на държавите-членки, което в крайна сметка ще увеличи конкурентоспособността на целия ЕС". В тази връзка ръководителят на унгарското външно министерство призова „да забравим за комунистическата идея за фискална хармонизация, както и за глобалния минимален данък“.

Говорейки за политическата ситуация в Унгария, Сиярто припомни, че всичко, което се случва в страната, „се основава на избори, проведени по демократичен начин“. „Западна Европа не може да разбере, че ние не сме представители на левите сили и либералното движение. „Нашата политика е ясно ориентирана към националните интереси, към патриотичното и християнско -демократичното мислене. Затова непрекъснато ставаме мишена за атаки“, заключи Сиярто.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    83 2 Отговор
    Аз също не желая България да е колония на чуждоземни чиновници и олигарси! Тук си имаме предостатъчно

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Емил

    4 76 Отговор
    Тоя защо е настръхнал? Това прическа ли е или вместо фес го носи!? Защо всички анти-ЕС имат вид на идиоти?

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БОЛШЕВИК 🌟

    40 1 Отговор
    Какви правомощия е имало досега от тия бюрократи. Къде е имало съюз да допусне мафиоти да са на власт и да управляват и да не може да ги махне една държава членка на такъв съюз?! Прехвалената Кьовеши и тя се оказа безсилна пред българската управляваща мафия!
  • 5 Сандо

    24 13 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    А в главата ти не е ли минавала мисълта,че България може да не е колония на никого?Проветрете си мозъците,стига с тия комплекси и не си измисляйте ново минало.

    Коментиран от #8

  • 6 Gen Gurko

    43 2 Отговор
    Можем само да завиждаме на братята маджари. А какво представляваме ние , може да се види от цялата ни досегашна история , или да се погледне състава на парламента, в които няма и нишан эа национализъм и патриотизъм. Това иска явно българина, това и получава.
  • 7 Човека Коза

    41 0 Отговор
    Долу ЛГБТ либерастите! Без ЛГБТИзвратеняци по улиците ни! Можем само добър пример да взимаме от Унгария, Русия и Чечения!
  • 8 гадно

    22 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Няма да те разбере такива, ако не се кланят на изток, се кланят на запад това е тъжната истина.
  • 9 Отряд1

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Направи ядрено оръжие и нашето мнение ще бъде вземано под внимание. Аз лично ще те пазя с цената на живота си, ако успееш! Във всички други случаи, слушаме силните на деня...
  • 10 ханс

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    а ти на заклет минатчия
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 анонимен

    2 17 Отговор
    Искате ЕС да мълчи , но€ да ви дава!!!
  • 13 лицемери

    17 0 Отговор
    а защо скапаната софия не мисли така?
  • 14 хаберих

    5 0 Отговор
    Верни думи е казал Петер Сиярто. И България трябва да е като Унгария,а не да се кланя постоянно на америте.
  • 15 Watchdog

    2 1 Отговор
    Ха-ха... Накъде повече да се разширяват компетенциите на ЕС от това... Та в Брюксел под диктовката на Берлин се пишат законите по които живеят унгарците. Реториката на унгарските представители е привлекателна, но за съжаление с малко практическо приложение... Всеки може да има мнение и да ги изказва... Съвсем друг въпрос да действията и реалността.... Унгария както и всички други бивши държави е обвързана с договори... Лишена от национален суверенитет и практически управлявана от Берлин чрез чиновниците в Брюксел. Реалната промяна минава през прекратяване на тези договори... Всичко друго е поза...
  • 16 DrivingPleasure

    3 0 Отговор
    Генерал Дьо Гол го е казал: ЕВРОПА НА НАЦИИТЕ!!!
    Щом създателят на съюза е мислел така не вижам причина да позволяваме на шайка малоумни престъпници като сега подвизаващите се в Брюксел да ръководят всички!
Новини по държави: