Отидете към основна версия

3 715 28

Замерят премиера с камъни

  • канада-
  • джъстин трюдо

Инцидентът предизвика осъждане от страна на основния опонент на Трюдо, лидерът на консерваторите Ерин О'Тул и лидерът на Нова демократична партия Джагмит Сингх

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Канадският премиер Джъстин Трюдо, който се стреми към трети мандат на предсрочните избори по-късно този месец, многократно се сблъскваше с ядосани протестиращи по време на предизборната кампания. А сега един дори хвърли камъни по него, информира "Франс прес".

Инцидентът се е случил вчера, докато лидерът на Либералната партия е напускал събитие в микропивоварна в Лондон, град, който се намира югозападно от Торонто в провинция Онтарио. Някой от тълпата е хвърлил по премиера нещо, което изглеждало като шепа чакъл, показаха телевизионни кадри.

Трюдо, членовете на неговата охрана и журналисти са били ударени. Няма пострадали.

Инцидентът предизвика осъждане от страна на основния опонент на Трюдо, лидерът на консерваторите Ерин О'Тул и лидерът на Нова демократична партия Джагмит Сингх.

Трюдо, който регистрира спад в допитванията и сега е с изравнени сили с О'Тул, на няколко пъти се сблъсква с това, което той определи като "антиваксърски тълпи", ядосани от управлението му на COVID-19 пандемията.

Протестиращите, разгневени заради предложената задължителна ваксинация срещу коронавируса и други кризисни мерки, крещяха расови и женомразки обиди срещу антуража му.

Миналата седмица той беше принуден да отмени предизборно събитие поради съображения за сигурност.

"Да, в тази страна има малък краен елемент, който е гневен, който не вярва в науката, който се нахвърля с расистки, женомразки атаки", подчерта Трюдо на предизборно събитие.

"Но канадците, огромното мнозинство от канадците, не са представени от тях и знам, че няма да допуснат тези гласове, тези групи със специални интереси, онези протестиращи - дори не искам да ги наричам протестиращи, онези антиваксърски тълпи - да диктуват как тази страна ще преодолее тази пандемия", настоя още премиерът на Канада.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 17 гласа.

Свързани новини

  • Канада приема 5000 афганистански бежанци, евакуирани от САЩ

    Канада заяви във вторник, че ще засели около 5000 афганистански бежанци, евакуирани от САЩ, предаде "Ройтерс". "Знаем, че има повече ра ...
    01.09.2021
    1 364
    11
  • Предсрочни избори в Канада

    Премиерът на Канада Джъстин Трюдо свика предсрочни парламентарни избори, докато страната навлиза в четвърта вълна на пандемията на коронавирус, съобщи ...
    16.08.2021
    2 242
    8
  • Защо палят църкви в Канада?

    През последните дни в Канада бяха запалени няколко църкви, като много от тези пожари бяха опустошителни. Освен това имаше и много вандалски прояви сре ...
    07.07.2021
    5 953
    42
Новини по държави: