Отидете към основна версия

4 341 26

Турция не иска съюзи в НАТО

  • нато-
  • турция-
  • хулуси акар-
  • съюзи-
  • отбрана

Всички действия трябва да се координират между съюзниците, посочиха от Анкара

Снимка: Shutterstock

Редица европейски държави се опитват с деструктивни стъпки да затвърдят ролята си на водещи играчи и центрове на сила в Източното Средиземноморие. Това заяви министърът на националната отбрана на Турция Хулуси Акар, предаде БГНЕС, цитирайки Анадолската агенция.

Според турския министър такъв курс няма да доведе тези страни до желания резултат. „НАТО е отбранителен блок. Всички действия трябва да се координират между съюзниците, а създаването на вътрешни съюзи в рамките на организацията е начин да се отслаби и разпадне отбранителната мощ на ЕС и НАТО. И те го виждат. Въпреки това редица държави, поради егоизма и политическите амбиции на своите лидери, не обръщат внимание на това. Така те увреждат НАТО и застрашават сигурността на Европа“, каза Акар.

Относно борбата с тероризма, ръководителят на турското министерство на отбраната припомни, че Турция е отворила нова глава в борбата с тероризма през 2015 година. „Единствената цел на турските въоръжени сили в региона са терористите, където и да се намират. От 24 юли 2015 г. до днес са неутрализирани 18 609 терористи“, каза Акар.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: