Отидете към основна версия

3 131 38

Жест на добра воля! САЩ отложили тестването на хиперзвукова ракета преди срещата на Байдън с Путин

  • сащ-
  • русия-
  • ракета-
  • джо байдън-
  • владимир путин

В резултат Руската федерация и Съединените щати се договориха да започнат диалог за стратегическа стабилност, като вече се проведоха няколко кръга от срещи по тази тема на експертно ниво

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белият дом е наредил отлагането на тестването на хиперзвукова ракета няколко дни преди срещата през юни на американския президент Джо Байдън с руския му колега Владимир Путин, за да не дразни Москва, съобщи "Политико", позовавайки се на три източника в Пентагона и Конгреса на САЩ.

"По-малко от седмица преди президентът Джо Байдън да се срещне с руския президент Владимир Путин по време на срещата през юни в Швейцария, Белият дом нареди на Пентагона да отложи дълго планираните изпитания на хиперзвукова ракета, за да не ескалира напрежението с Москва", пише изданието.

В същото време неназован представител на отбранителното ведомство е уточнил пред "Политико", че Русия също "не я устройваха различни неща преди срещата на върха".

В резултат на срещата Руската федерация и Съединените щати се договориха да започнат диалог за стратегическа стабилност, като вече се проведоха няколко кръга от срещи по тази тема на експертно ниво.

Междувременно Белият дом не се е съгласил с публикацията на "Политико" и е заявил пред изданието, че тя била "неточна".

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.

Свързани новини